Γιουβαρλάκια κοτόπουλου αυγολέμονο

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο

Υλικά (για 4-5 άτομα):

1 καρότο κομμένο σε κυβάκια/ζάρια

1 κολοκυθάκι σ κυβάκια/ζάρια

1 κλωνάρι σέλινο χωρίς τα φύλλα, σε ψιλά κομματάκια

1 μικρό πράσο, το άσπρο μέρος του ψιλοκομμένο

½ κιλό κιμάς κοτόπουλου

3 γεμάτες κουταλιές ρύζι γλασέ

1 αβγό

1 γεμάτο κουταλάκι ψιλό ξύσμα λεμονιού

1 κουταλιά ελαιόλαδο

3 κουταλιές πολύ ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, πολύ ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Για το αβγολέμονο:

2 αβγά

2 μέτρια λεμόνια, ο χυμός

1 κουταλάκι κορν φλάουερ

ψιλοκομμένος άνηθος, ή μαϊντανός

Εκτέλεση:

Βράζετε 6 φλ. νερό σε μια κατσαρόλα και όταν κοχλάσει, προσθέτετε αλάτι, το κολοκυθάκι, το καρότο, το σέλινο και το πράσο. Βράζετε τα λαχανικά μέχρι να ετοιμάσετε τα γιουβαρλάκια.

Στο μεταξύ, βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ. Ξεπλένετε καλά το ρύζι με 2-3 νερά, το σουρώνετε και το προσθέτετε στο μπολ μαζί με το αβγό, το ξύσμα λεμονιού, τον μαϊντανό και το κρεμμυδάκι. Αλατοπιπερώνετε το μίγμα και το ζυμώνετε καλά να ομογενοποιηθεί.

Γιουβαρλάκια: Πλάθετε μικρές μπαλίτσες στο μέγεθος καρυδιού και τις απλώνετε σε ένα δίσκο. Τα προσθέτετε στην κατσαρόλα απαλά. Αφήνετε το μίγμα να κοχλάσει ξανά, χαμηλώνετε εντελώς τη φωτιά και τα σιγοβράζετε για 25-30 περίπου λεπτά.

Αυγολέμονο: Διαλύετε το κορν φλάουερ στο χυμό των λεμονιών. Χτυπάτε με το μίξερ τα αβγά σε ένα μπολ και όταν αφρίσουν καλά, προσθέτετε λίγο-λίγο τον χυμό με το κορν φλάουερ. Ύστερα, ζεσταίνετε το μίγμα, προσθέτοντας ζωμό από την κατσαρόλα με μια κουτάλα (3-4 κουτάλες). Περιχύνετε τη σούπα με το αβγολέμονο, προσθέτετε ψιλοκομμένο άνηθο (ή μαϊντανό), την ανακατεύετε απαλά (ή την κουνάτε πιάνοτας τα χερούλια της κατσαρόλας) και τη σιγοβράζετε μέχρι μόλις να εμφανιστούν οι πρώτες φουσκάλες βρασμού. Την αποσύρετε από τη φωτιά και την σερβίρετε.

Χρυσές συνταγές

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ