Γιώργος Ψυχογιός: “Οι κυβερνήσεις είναι να για να προστατεύουν στις κρίσεις την κοινωνία και όχι τα συμφέροντα”

Ο βουλευτής Κορινθίας και Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιώργος Ψυχογιός, συμμετείχε στο πάνελ της εκπομπής Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη και τον Σπύρο Σουρμελίδη.

Ο κος Ψυχογιός ,όπως μας ενημερώνει το γραφείο Τύπου του Βουλευτή,  μεταξύ άλλων , επεσήμανε “την αδράνεια της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση της ακρίβειας σε καταναλωτικά αγαθά, καύσιμα και ενέργεια”, τονίζοντας πως “ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει προτείνει ένα πλέγμα παρεμβάσεων, κοστολογημένων και εφαρμόσιμων, με σημαντικότερη την τροπολογία για τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, η οποία, για ακόμη μια φορά, δεν έγινε δεκτή από τη ΝΔ. Η αυξημένη τιμή των καυσίμων συμπαρασύρει προς τα πάνω τις τιμές στο σύνολο σχεδόν της οικονομίας και, παρ’ όλα αυτά, δεν έχει υπάρξει καμία μέριμνα από πλευράς των αρμόδιων Υπουργών. Προφανώς η ενεργειακή κρίση είναι παγκόσμια αλλά για το λόγο αυτό υπάρχουν οι κυβερνήσεις των κρατών, για να λαμβάνουν τα μέτρα εκείνα που θα απαλύνουν τέτοιου είδους επιβαρυντικές καταστάσεις και όχι για να μοιράζουν εκατομμύρια ευρώ μέσω απευθείας αναθέσεων στους ήδη ισχυρούς και να επιβαρύνουν δυσανάλογα τον κρατικό προϋπολογισμό με στρατιές μετακλητών.”

Ο βουλευτής πρόσθεσε πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει δείξει δείγματα γραφής στην προηγούμενη κυβερνητική θητεία. “Δεν έγιναν όλα τέλεια και, προφανώς, υπήρχε περιθώριο για περισσότερα, αλλά όσα έγιναν ήταν στην κατεύθυνση της ενδυνάμωσης αυτών που είχαν τεθεί στο περιθώριο, λόγω της πολυετούς κρίσης. Η χώρα βγήκε από την μνημονιακή εποχή με την κοινωνία και την οικονομία όρθια.”, είπε.

Για την πανδημία

Αναφορικά με την κατάσταση στην πανδημία και το γεγονός ότι η Ελλάδα κατέχει τραγική πρωτιά στη θνητότητα λόγω COVID-19 ο κος Ψυχογιός είπε πως “αυτή η πραγματικότητα είναι αποτέλεσμα των κυβερνητικών επιλογών που οδήγησαν στην απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων, που ήδη έχουν τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, και την ίδια ώρα οι ιδιωτικές κλινικές δεν έχουν καμία ουσιαστική συμμετοχή στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Η κατάσταση είναι ακόμα δυσκολότερη σε Νοσοκομεία της περιφέρειας όπως αυτό της Κορίνθου που, εκτός της πολύ μεγάλης έλλειψης ιατρικού προσωπικού, επιχειρείται υπηρεσίες, όπως η σίτιση, η φύλαξη και η καθαριότητα να δοθούν σε εργολάβο και να «πεταχτούν έξω» συμβασιούχοι που επί χρόνια εργάζονται εκεί και μάλιστα με πολλαπλάσιο κόστος για το δημόσιο και τους φορολογούμενους.”

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ