“Γυναίκες Δυνατές”: Τί δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης , ο Δήμαρχος , ο πρόεδρος του ΚΕΠΑΠ και η φωτογράφος Φανή Καρανικόλα για την πολύ ενδιαφέρουσα Έκθεση

Έκθεση φωτογραφίας “Γυναίκες δυνατές”
Η Δημοτική Πινακοθήκη Κορίνθου  επικεντρωμένη στο στόχο της , να είναι εξωστρεφής και να επικεντρώνει σε ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και να ευαισθητοποιεί το κοινό, φιλοξενεί από χθες το απόγευμα μια πολύ επίκαιρη και ενδιαφέρουσα Έκθεση φωτογραφίας με θέμα την βία κατά των γυναικών με τίτλο: “Γυναίκες δυνατές” .
Η έκθεση φωτογραφίας στέλνει το δικό της μήνυμα για την παθογένεια που ταλανίζει την ελληνική κοινωνία, την κακοποίηση των γυναικών, με ιδιαίτερα πολλά και πολλές φορές τραγικά περιστατικά που σημειώθηκαν το τελευταίο έτος συγκλονίζοντας την κοινή γνώμη.
Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων πραγματοποιήθηκαν παράλληλα δρώμενα με μία χορογραφία
αναπαράσταση ενδοοικογενειακής βίας αλλά και μουσική.
Εκτός όμως από την έκθεση φωτογραφίας, ο Δήμος Κορινθίων λειτουργεί εδώ και καιρό Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών – Θυμάτων Βίας.
Όταν τον λόγο πήρε ο Δήμαρχος κ. Βασίλης Νανόπουλος είπε : Είναι μία πολύ σημαντική έκθεση, αφού δείχνει μέσα από τις φωτογραφίες που βλέπετε εδώ, τα αισθήματα των δυνατών γυναικών. Γιατί οι δυνατές γυναίκες διακρίνονται στις επιστήμες, στις σπουδές, στους επαγγελματικούς χώρους, αλλά και στην οικογένειά τους. Αλλά ακόμη πιο δυνατές είναι οι γυναίκες που αντιστέκονται στη βία. Αντιδρούν όταν τις προσβάλλουν και ψάχνουν να βρουν τρόπο να ξεπεράσουν το πρόβλημα. Ο Δήμος Κορινθίων με την ειδική δομή
κι τους ειδικούς επιστήμονες που διαθέτει, κοινωνιολόγο, ψυχολόγο και σύντομα θα έχουμε και δικηγόρο, παρέχει δωρεάν τις Υπηρεσίες που χρειάζονται οι γυναίκες που έχουν ανάγκη. Έτσι τις υποστηρίζουμε και με την έκθεση την οποία βλέπετε σήμερα, προσπαθούμε να
ευαισθητοποιήσουμε την τοπική κοινωνία για το πρόβλημα που υπάρχει με την κακοποίηση και τη βία κατά των γυναικών. Χρειαζόμαστε περισσότερη χαρά και αγάπη και καθόλου βία.
Θα ήθελα να δώσω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση
αυτής της έκθεσης. Υπάρχουν κι άλλα προγράμματα και δράσεις προς αυτή την κατεύθυνση ώστε να βελτιωθεί η ζωή όλων των συμπολιτών μας.

Κουτσογκίλας Θέμης, πρόεδρος ΚΕΠΑΠ: Θέλω κι εγώ να ευχαριστήσω με τη σειρά μου όλους τους συντελεστές. Και όπως είπε και ο Δήμαρχος ακολουθούν και άλλα προγράμματα για τις κακοποιημένες γυναίκες κι εμείς θα είμαστε πάντα δίπλα τους.

Κόρκα Αθηνά Αντιπεριφερειάρχης : Είναι δράσεις που γίνονται με χρηματοδότηση του
Περιφερειακού Προγράμματος ΕΣΠΑ. Το ζήτημα είναι πως φτάνει μία γυναίκα μέχρι το Κέντρο Βοήθειας Κακοποιημένων Γυναικών. Μόλις ανοίξει την πόρτα, θεωρώ ότι υπάρχουν οι κατάλληλοι επιστήμονες και ειδικοί που μπορούν να την βοηθήσουν. Πως θα φτάσει εκεί; Έχοντας τη δύναμη μέσα της. Εκεί είναι οι δυνατές γυναίκες. “Να μην σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους,” όπως λέει και η παλιά έκφραση. Αυτή την ώρα στο Ινστιτούτο Κυβερνοασφάλειας με τον κ. Σφακιανάκη γίνεται μία αντίστοιχη εκδήλωση για τις γυναίκες. Εκεί μέσα βρίσκονται και πρωτοστατούν τρεις μανάδες
κοριτσιών που «έφυγαν» από αντίστοιχη βία τον προηγούμενο χρόνο. ήταν 21 γυναίκες και ανάμεσα σε αυτές και μία συμπολίτισσά μας. Αυτή την ευαισθησία πρέπει να την έχουμε όλοι. Αγόρια και κορίτσια. Και στο σχολείο πρέπει να υπάρχουν τα αντίστοιχα μαθήματα, για να συνειδητοποιήσουν τα παιδιά αυτό που λέμε ισότητα. Αλλά υπεύθυνοι θεωρώ ότι είμαστε όλοι. Και ο γείτονας και ο περαστικός που δεν καταγγέλλει και δεν ωθεί την γυναίκα να μιλήσει.

Μία εκ των φωτογράφων που συμμετείχαν στην έκθεση, η κ. Φανή Καρανικόλα μας δήλωσε: “Μου έγινε πρόταση από το Κέντρο Στήριξης Γυναικών Κορίνθου. Είχαν δει έργα μου και μου πρότειναν να κάνουμε κάτι για το θέμα. Είχα ήδη κάποιο υλικό σχετικά με αυτό το θέμα, αφού τον τελευταίο χρόνο η βία κατά των γυναικών είναι σε έξαρση. Έτσι άρχισα να το δουλεύω περισσότερο. Ταυτόχρονα βρήκα και άλλους καλλιτέχνες, ώστε να γίνει η ομαδική έκθεση. Δέχτηκαν με χαρά και θέλω να τους ευχαριστήσω γι’ αυτό.”

Οι φωτογραφίες της Έκθεσης είναι από τους καλλιτέχνες:

Petia Angelova
Manuel Diumenjó Antem
Lorena Kirk Giannoulis
Σωτήρης Ζησίδης
Βλάσσης Κανέλλος
Φανή Καρανικόλα
Ελένη Κούτλα
Βαγγέλης Ταμβάκος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ