«Γυρίζουμε στα θρανία τηρώντας τα μέτρα, μαθαίνουμε ασφαλείς» – Στα θρανία ξανά μαθητές Γυμνασίων – Λυκείων (εκτός από τα Λύκεια στις “κόκκινες” περιοχές)

Με όλα τα μέτρα προστασίας και μετά την κοινή απόφαση ειδικών και κυβέρνησης , ξεκινούν ξανά τη λειτουργία τους , μετά από αρκετές εβδομάδες απουσίας, τα Γυμνάσια και τα Λύκεια , με εξαίρεση τα Λύκεια στις «κόκκινες περιοχές». Εκεί τα μαθήματα θα συνεχιστούν με τηλεκπαίδευση .

Έτσι τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης  θα αρχίσουν ξανά την δια ζώσης καθημερινότητά τους. Επίσης όλες σχολικές μονάδες της Ειδικής Αγωγής (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) θα συνεχίσουν να λειτουργούν δια ζώσης σε όλη την επικράτεια.

Τα μέτρα προστασίας

Μαθητές και εκπαιδευτικοί  πρέπει και πάλι να τηρούν σχολαστικά τα γνωστά -πλέον- μέτρα πρόληψης: υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, χρήση αντισηπτικών και τακτικοί αερισμοί των χώρων.

Επιπλέον, τα διαλείμματα θα γίνονται ανά ομάδες μαθητών, ενώ σταθερές θα είναι οι ομάδες των μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες. Σχολαστικοί αναμένεται να είναι οι καθαρισμοί όλων των χώρων των σχολείων, ενώ ειδικά μέτρα έχουν ληφθεί για την προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήση μουσικών οργάνων κ.ά.. Οι σχολικές γιορτές θα γίνονται επίσης με μέτρα και οι σχολικές επισκέψεις ή οι περίπατοι θα πραγματοποιούνται ανά τμήμα.

Είναι σημαντικό ότι οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ στα σχολεία θα συνεχιστούν. Παράλληλα, συνεχίζει να είναι σε λειτουργία η ειδική πλατφόρμα για το κλείσιμο ραντεβού από εκπαιδευτικούς, μαθητές και μαθήτριες άνω των 16 (edu.testing.gov.gr). Όπως έχει τονιστεί από το Υπουργείο Παιδείας, ο έλεγχος αυτός  έχει σκοπό  να υπάρχει μία καλύτερη επιδημιολογική εικόνα των σχολείων.

Η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως είπε: «Γυρίζουμε στα θρανία τηρώντας τα μέτρα, μαθαίνουμε ασφαλείς»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ