Γ. Παπαμιχαήλ στην hmerisiakorinthou.gr: Σε θέματα εκδηλώσεων πάμε πάρα πολύ καλά, αλλά το πρόβλημα που έχουμε εδώ ακόμη είναι το θέμα των υποδομών

Η Παγκόσμια Ημέρα Αρχαιολογίας γιορτάστηκε την περασμένη Κυριακή στην Αρχαία Κόρινθο με εκδηλώσεις που εκτός από ψυχαγωγία, πρόσφεραν και γνώσεις. Ζωγράφοι έδειξαν σε μικρούς και μεγάλους πως διακοσμείται ένα αγγείο, δίδαξαν δηλαδή τα μυστικά της αγγειογραφίας αλλά και της αγγειοπλαστικής! Για την σημαντική αυτή ημέρα μάς μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Επαγγελματιών Αρχαίας Κορίνθου “Η Τριήρης” κ. Γιώργος Παπαμιχαήλ:

“Για 5η συνεχόμενη χρονιά, σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Κορινθίας και την Αμερικανική Σχολή έχουμε ένα πρόγραμμα εκπαιδευτικό που το κάνει η Αμερικανική Σχολή. Το όφελος είναι διπλό από τη συγκεκριμένη εκδήλωση για τον τόπο μας: από τη μία ενημερώθηκαν τα μικρά παιδιά και οι επισκέπτες για την αγγειοπλαστική τέχνη και τη ζωγραφική της και από την άλλη διατηρείται στο προσκήνιο το όνομα της Αρχαίας Κορίνθου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική προβολή του τόπου και τα επακόλουθα οφέλη της τοπικής οικονομίας από τον τουρισμό.

Σε θέματα εκδηλώσεων πάμε πάρα πολύ καλά, αλλά το πρόβλημα που έχουμε εδώ ακόμη είναι το θέμα των υποδομών. Αυτό είναι το πιο σοβαρό: πώς θα γίνει η διαμόρφωση και ο φωτισμός, το κυκλοφοριακό, οι δημόσιες τουαλέτες, οι τουαλέτες για ΑΜΕΑ. Αυτά είναι τα πιο βασικά. Αυτά έχουν μείνει πίσω, δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει. Περιμένουμε με τη νέα δημοτική αρχή να δούμε τί θα γίνει.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ