Γ. Ψυχογιός: Μία εξαιρετική εκδήλωση για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα Ελλήνων κι Αρμενίων σε Κόρινθο και Λουτράκι, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή

Σχολιάζοντας την χθεσινοβραδινή εκδήλωση στο Επιμελητήριο Κορινθίας, στην οποία παρέστη με θέμα: “Ανθρωπιστική βοήθεια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Όψεις της διεθνούς φιλανθρωπικής δράσης στην πόλη της Κορίνθου” ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Γιώργος Ψυχογιός αναφέρει:

“Μία εξαιρετική εκδήλωση για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα Ελλήνων κι Αρμενίων σε Κόρινθο και Λουτράκι, μετά την Μικρασιατική Καταστροφή.
Με πολύ αξιόλογους ομιλητές/τριες και θέμα: “Ανθρωπιστική βοήθεια μετά την Μικρασιατική Καταστροφή. Όψεις της διεθνούς φιλανθρωπικής δράσης στην πόλη της Κορίνθου”.
Η ανάδειξη της προσφοράς της Αμερικανής Emma Cushman και της Near East Relief στα ασυνόδευτα ορφανά παιδιά που έφτασαν στην Κόρινθο και το Λουτράκι μετά το ’22, αλλά και η διαχρονικότητα του δράματος της προσφυγιάς και η αξία της αλληλεγγύης στον άνθρωπο, συνέθεσαν μια ξεχωριστή βραδιά και συνέβαλαν στην καλύτερη γνώση και κατανόηση της ίδιας της σύγχρονης ιστορίας της Κορίνθου.
Και αυτό δεν είναι λίγο. Είναι εφόδιο τόσο για να εξηγεί κάνεις το παρόν και να προχωρά στο μέλλον, αλλά και απάντηση – μέσα από τις ιστορίες των ανθρώπων – στους μύθους και το δηλητήριο της ακροδεξιάς, που απειλεί την Ευρώπη.
‼️ Πραγματικά, αξίζουν συγχαρητήρια στην κα. Αθ. Δαλέζιου, Ιστορικό, Αρχειονόμο στην Αμερικανική Σχολή Κλασσικών Σπουδών, τον κ. Νίκο Πουλόπουλο, επίκουρο Καθηγητή Ιστορίας και Ελληνικού Πολιτισμού στο University of Missouri-St Louis και την Μεριχ Έρολ, αν. Καθηγήτρια Ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Ozyegin Istanbul, καθώς και στους διοργανωτές για την πρωτοβουλία και την υποδειγματική προετοιμασία της εκδήλωσης.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ