Πώς σχολίασε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος το νέο δικαστικό χάρτη και όσα προβλέπει για την περιοχή του

Στο νέο δικαστικό χάρτη, αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης Βλάσης Τσιώτος σε δηλώσεις του αυτή την εβδομάδα.

Όπως προβλέπεται στο νέο δικαστικό χάρτη στην Κορινθία κλείνουν τα Ειρηνοδικεία Σικυωνίων και Ξυλοκάστρου. Παραμένει το Πρωτοδικείο Κορίνθου και δημιουργούνται δυο Περιφερειακά Πρωτοδικεία στο Δήμο Σικυωνίων και στο Δήμο Νεμέας.

Στις δηλώσεις του ο κ. Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:

“Γνωρίζαμε τις φήμες για το κλείσιμο των Ειρηνοδικείων. Υπήρξε κατά το παρελθόν ένας δικαστικός χάρτης που ήθελε το κλείσιμο των Ειρηνοδικείων στην Κορινθία αλλά παρέμενε ως Περιφερειακό του Ξυλοκάστρου. Πριν από λίγες ημέρες βγήκε ένα άλλο κείμενο προς διαβούλευση που αναφέρει πως θα κλείσουν τα Ειρηνοδικεία Ξυλοκάστρου και Σικυωνίων αλλά θα παραμείνουν περιφερειακά Πρωτοδικεία στο Δήμο Σικυωνίων και Νεμέας.

Από τη στιγμή που η Κεντρική εξουσία αποφασίζει πως πρέπει να κλείσουν τα Ειρηνοδικεία και να μείνει σε κάθε νομό ένα κεντρικό Πρωτοδικείο σε κάθε νομό και ένα Περιφερειακό, το πιο λογικό θα ήταν το Περιφερειακό να εξασφαλίζει τη γεωγραφική ισότητα των δημοτών. Να μπορεί δηλαδή κάθε δημότης να το προσεγγίζει σε χρόνο και απόσταση σχετικά εύκολα.

Π.χ. Ένας δημότης από τη Δ.Κ. Ευρωστίνης για να πάει στο Κιάτο θα πρέπει να διανύσει πάνω από 90 χλμ για να πάει και να γυρίσει. Είναι εξωφρενικό.

Πρέπει να γίνει κατανοητό πως έναντι των υπολοίπων  δεν είμαστε πολίτες β΄κατηγορίας. Δεν είναι ο Δήμος Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης η άγρια Δύση της Κορινθίας.

Ως Δήμος αλλά και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο θα διεκδικήσουμε ως την τελευταία στιγμή την επικράτηση της λογικής.”

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ