Γ. Ψυχογιός: Στην Κορινθία οι παραγωγοί δυσκολεύονται να καλύψουν το κόστος παραγωγής αφού η ΝΔ δεν εφάρμοσε προτάσεις όπως ο μηδενισμός του ΕΦΚ στην αντλία

Ο Βουλευτής του νομού μας από τον ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ Γιώργος Ψυχογιός, στην ομιλία του για τον Προϋπολογισμό 2024, αναφέρθηκε και στην Κορινθία και τα προβλήματά των παραγωγών και όχι μόνο, λέγοντας: 

“Προϋπολογισμός με το βλέμμα στους λίγους και ισχυρούς, που φτωχοποιεί ακόμα περισσότερο την κοινωνική πλειοψηφία!

‼️Η επενδυτική βαθμίδα ήρθε από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μέσα από τη ρύθμιση του χρέους, τα γεμάτα ταμεία, με την κοινωνία όρθια.

👉Επί Νέας Δημοκρατίας, από το 2021, έχουν αυξηθεί τα κέρδη από τον ΦΠΑ στο 40%, 7 δισεκατομμύρια. Από αυτά δίνει ψίχουλα στους πολίτες.

👉Η μεσαία τάξη δέχεται οριζόντια και άδικη φορολόγηση, που ευνοεί τη φοροδιαφυγή και προστατεύει λίγους και ισχυρούς.

👉Τα τελευταία τέσσερα χρόνια το ιδιωτικό χρέος αυξήθηκε κατά 20 δισεκατομμύρια ευρώ, και επιπλέον τα δύο τελευταία χρόνια έγιναν 75.000 πλειστηριασμοί και αναμένονται ακόμα 250.000 έως το 2026.

👉Οι δανειολήπτες δεν έχουν καμία προστασία, δικαστική αλλά επί της ουσίας και εξωδικαστική, διότι όλα έχουν έρθει στα μέτρα των funds και των servicers.

👉Ο Προϋπολογισμός δεν απαντά στα μεγάλα προβλήματα νοικοκυριών και μικρομεσαίων, στην κρίση ακρίβειας και χρέους, στη στεγαστική και κλιματική κρίση, στην αισχροκέρδεια, πολλαπλασιάζει την τιμή από το χωράφι στο ράφι και είναι σε βάρος παραγωγών και καταναλωτών.

🍇Στην Κορινθία οι παραγωγοί δυσκολεύονται να καλύψουν το κόστος παραγωγής αφού η ΝΔ δεν εφάρμοσε προτάσεις όπως ο μηδενισμός του ΕΦΚ στην αντλία.

🍇Τα μέτρα στήριξης και ελάφρυνσης που προβλέπει ο Προϋπολογισμός για τους αγρότες υπερκαλύπτονται από την αύξηση του πληθωρισμού.

💧Μεγάλα φράγματα, όπως το Φράγμα του Ασωπού, που είχαν ξεκινήσει από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχουν βαλτώσει.

👉Πολίτες αναγκάζονται σε ευέλικτη απασχόληση ενώ αυξήθηκαν τα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα το 2023. Η αύξηση των μισθών του 6,5% δεν αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες διότι η μεταβολή του πληθωρισμού σε διατροφή και διαρκή αγαθά ξεπερνά το 9,1%.

👉Οι αυξήσεις των ασφαλιστικών εισφορών, επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τους ελεύθερους επαγγελματίες.

👉Όταν έδινε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το κοινωνικό μέρισμα πάνω από 800 εκ. Ευρώ ή την 13η σύνταξη, η ΝΔ έκανε λόγο για «ψίχουλα» και σήμερα πανηγυρίζει για 300 εκατομμύρια που δίνει, αντί να απολογείται.

👉Πρέπει να μπορεί κάποιος με ασφάλεια να μπει στο τρένο, να να πάει στο γήπεδο, να μπορεί μια γυναίκα να καταγγείλει τη βία που υφίσταται και να προστατεύεται. Να μην περπατάς μέρα μεσημέρι και να έχουμε ξεκαθάρισμα λογαριασμών με σφαίρες.

👉Η μείωση της εγκληματικότητας με υποστελεχωμένα αστυνομικά τμήματα στην επαρχία δεν μπορεί να υπάρξει.

👉Δεν μπορεί σε μια δημοκρατική πολιτεία, σύγχρονη, το κράτος δικαίου να πηγαίνει περίπατο.

👉Από τη ΝΔ δεν τηρείται το κράτος δικαίου: στο σκάνδαλο των υποκλοπών, στην κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα κράτησης και στις φυλακές, αλλά και στα pushbacks.

🔺Η φύλαξη των συνόρων προφανώς και πρέπει να γίνεται , αλλά φτάνει πάντα μέχρι την απαρέγκλιτη τήρηση του διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, που είναι πυλώνες και «όπλο» για τη χώρα.

📍Για οικονομικούς, κοινωνικούς, αλλά και ιδεολογικούς λόγους, ο προϋπολογισμός της ΝΔ:

⚠️Bαθαίνει τις κοινωνικές

⚠️Kάνει αναδιανομή πλούτου προς λίγους και ισχυρούς που στηρίζει και στηρίζεται

⚠️Δεν προστατεύει την κοινωνική πλειοψηφία στις συνθήκες ακρίβειας που βιώνουν”

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ