Δεκέμβρης: Ο μήνας των πληρωμών  και εν μέσω πανδημίας

Μέχρι την επόμενη Πέμπτη θα πρέπει να έχουν πληρωθεί αρκετές οικονομικές υποχρεώσεις ,  αν και κάποιες από αυτές έχουν πάρει παράταση  λόγω της πανδημίας.  Μία από αυτές είναι η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Πιο αναλυτικά :

  • Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου πρέπει να πληρωθούν: . Η δόση του φόρου εισοδήματος, η τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ του Νοεμβρίου από όλες τις επιχειρήσεις, όπως και η δόση ή οι δόσεις ρυθμίσεων για επιχειρήσεις, επαγγελματίες και εργαζομένους που δεν ανήκουν στη λίστα που ανέστειλαν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους. Μέχρι το τέλος του μήνα μπορούν οι φορολογούμενοι που πλήττονται  και έχασαν τις ρυθμίσεις τους το διάστημα Μαρτίου – Νοεμβρίου να επανενταχθούν στις παλιές ρυθμίσεις των 100 ή 120 δόσεων.
  • Κατάθεση πινακίδων – Τέλη κυκλοφορίας
  • Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα στο www.gov.gr ώστε οι ιδιοκτήτες να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις πινακίδες των οχημάτων που θέλουν να θέσουν σε ακινησία. Μετά την παράταση που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, οι  κάτοχοι οχημάτων έχουν δύο μήνες περιθώριο έως τέλη Φεβρουαρίου 2021, για να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν στην ηλεκτρονική κατάθεση  πινακίδων ή αν θα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας για το 2021.
  • Τέλη Ιανουαρίου 2021. Η επόμενη δόση του φόρου εισοδήματος και ΕΝΦΙΑ, όπως και ο ΦΠΑ  Δεκεμβρίου για τους τηρούντες διπλογραφικά βιβλία.
  • Τέλη Φεβρουαρίου 2021. Η όγδοη δόση του φόρου εισοδήματος, η έκτη δόση του ΕΝΦΙΑ, ο ΦΠΑ μηνός Ιανουαρίου και τα τέλη κυκλοφορίας του 2021.
  • Μέχρι τέλη Απριλίου 2021. Αποτελεί μήνας ορόσημο αφού μέχρι τότε έχει ανασταλεί η πληρωμή των φόρων από την περίοδο της πρώτης καραντίνας, δηλαδή από τον Μάρτιο έως τον Ιούνιο  για τις πληττόμενες επιχειρήσεις καθώς και του ΦΠΑ που θα έπρεπε να πληρωθεί τον Νοέμβριο για τις επιχειρήσεις που υποχρεωτικά ανέστειλαν τη λειτουργία τους με κρατική εντολή.
  • Επανένταξη στις 120 δόσεις

Χιλιάδες φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να επανενταχθούν στη ρύθμιση των 100-120 δόσεων οι οποιοι δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν την περίοδο της πανδημίας. Θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα mybusinessSupport της ΑΑΔΕ και να καταβάλουν τη δόση του Δεκεμβρίου μέχρι το τέλος του μήνα. Οι δόσεις που χάθηκαν τον Μάρτιο έως Νοέμβριο θα προστεθούν στο τέλος του προγράμματος. Μπορούν να επανενταχθούν στο ίδιο καθεστώς ρύθμισης με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις για την υπολειπόμενη οφειλή και για τον εναπομείναντα αριθμό δόσεων της ρύθμισης κατόπιν υποβολής αίτησης επανένταξής τους σε αυτή.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ