“Διακόσμηση χώρου: Αυτές είναι μερικές συμβουλές για τον κατάλληλο εσωτερικό και εξωτερικό φωτισμό χώρου”

Δελτίο Τύπου

“Πολλά είναι τα λάθη που γίνονται κατά τη διακόσμηση ενός σπιτιού ή επαγγελματικού χώρου, ιδιαίτερα στο θέμα του φωτισμού. Οι ιδιοκτήτες δεν δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στον κατάλληλο φωτισμό και στην ικανότητα που έχει να εξισορροπήσει έναν αρνητικά φορτισμένο χώρο, δίνοντάς του ένα θετικό πρόσημο θετικής ενέργειας. Για παράδειγμα, ένας υπόγειος χώρος με τον κατάλληλο επαγγελματικό φωτισμό εσωτερικού χώρου μπορεί να μετατραπεί σε ένα εξέχοντα χώρο, που εμπνέει ηρεμία και ζεστασιά. Τα σκούρα χρώματα με τον σωστό φωτισμό μπορούν να μεταμορφώσουν έναν επαγγελματικό χώρο, ακόμα και αν αυτός δεν έχει τα απαραίτητα παράθυρα και το απαιτούμενο φυσικό φως.

Ο κατάλληλος επαγγελματικός φωτισμός εσωτερικού χώρου μπορεί να αναδείξει τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κτιρίου και να τραβήξει το βλέμμα των πελατών σε κάποια προϊόντα που εμείς επιθυμούμε ή γωνιές της επιχείρησης που δεν θέλουμε να περάσουν απαρατήρητες από αυτούς που εισέρχονται στο κτίριο. Για παράδειγμα, σε μία έκθεση αυτοκινήτου ο επαγγελματικός φωτισμός είναι πολύ σημαντικός γιατί αναδεικνύει τον χαρακτήρα των διάφορων μοντέλων που εκτίθενται στον χώρο και θέλουμε οι πελάτες να εντυπωσιαστούν από την παρουσία τους. Ο σωστός φωτισμός αναδεικνύει το φινίρισμα και τη γυαλάδα του αμαξώματος, κάνοντας το πιο ελκυστικό στα μάτια των υποψηφίων αγοραστών.

Πέρα όμως από μια επιχείρηση το ίδιο χαρακτηριστικό θα θέλαμε να έχει και το σπίτι μας, ο χώρος που διαμένουμε τις περισσότερες ώρες της ημέρας, όπως για παράδειγμα το σαλόνι ή τραπεζαρία και η κουζίνα. Τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου ενός διαδρόμου ή μίας εισόδου στο σπίτι έχουν εξέχουσα σημασία. Συνήθως πρέπει να είναι κάτι που θα εντυπωσιάσει τους προσκεκλημένους ή αυτούς που έρχονται στο χώρο μας για να μας επισκεφτούν. Παράλληλα, θα πρέπει να δουλεύει και αποτρεπτικά για όσους έρχονται με κακό σκοπό. Η επιλογή του εξωτερικού φωτισμού θα πρέπει να είναι προσεκτική. Υπάρχουν φώτα εξωτερικής διακόσμησης με αισθητήρες ανίχνευσης και με ηλιακούς συλλέκτες για περισσότερη οικονομία. Επίσης, το στυλ του φωτισμού θα πρέπει να είναι το ίδιο με το υπόλοιπο σπίτι και διακριτικά τοποθετημένο. Σήμερα η τεχνολογία έχει επιτρέψει την κατασκευή led φωτισμού, χωνευτού ή σε στυλ σποτ, που μπορεί να τοποθετηθεί διακριτικά μέσα στον τοίχο ή στην εξωτερική δόμηση του σπιτιού, σεβόμενη την αρχιτεκτονική εμφάνιση και δίνοντας μία διαφορετική αισθητική τις βραδινές ώρες που φωταγωγείται το σπίτι.

Πώς θα επιλέξουμε φωτιστικά εξωτερικού χώρου;

Υπάρχουν διάφοροι τύποι φωτιστικών εξωτερικού χώρου, όπως προβολείς, φανοστάτες, κολόνες και φωτιστικά τοίχου. Ο καθένας από αυτούς έχει διαφορετική χρήση και οφέλη. Για παράδειγμα, οι προβολείς είναι καλοί για να φωτίζουν μεγάλες επιφάνειες, ενώ τα σποτ είναι για να δημιουργούν μια ατμόσφαιρα.

Τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου κατασκευάζονται από διάφορα υλικά, όπως το αλουμίνιο, το ανοξείδωτο ατσάλι και το πλαστικό. Το υλικό κατασκευής καθορίζει την αντοχή του φωτιστικού στις καιρικές συνθήκες. Επιλέγουμε το κατάλληλο υλικό ανάλογα με το τοπικό κλίμα που επικρατεί στην περιοχή.

Ο βαθμός (IP) υποδεικνύει την αντίσταση ενός φωτιστικού στις καιρικές συνθήκες. Ο βαθμός στεγανότητας πρέπει να είναι τουλάχιστον IP44 για να αντέχει το φως σε βροχή και χιόνι.

Τα φωτιστικά εξωτερικού χώρου είναι διαθέσιμα σε διάφορες επιλογές φωτισμού. Οι λαμπτήρες LED είναι η πιο αποδοτική επιλογή, καθώς καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ