Αποκαλύφθηκε τμήμα του Αδριάνειου Υδραγωγείου για την υδροδότηση της Αρχαίας Κορίνθου από τη Στυμφαλία! Η ανάρτηση του Υφυπουργού Χρίστου Δήμα

“Εξαιρετικά τα αποτελέσματα της Συστηματικής Αρχαιολογικής Έρευνας «Αρχαίας Τενέας» στο Χιλιομόδι Κορινθίας!” αναφέρει σε σημερινή του ανάρτηση στο FB (μαζί με τις σχετικές φωτογραφίες) ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας. Δίνοντας περισσότερες  και πολύ χρήσιμες πληροφορίες, ο κος Δήμας αναφέρει:

“Οι εργασίες, που ολοκληρώθηκαν τον περασμένο Οκτώβρη, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του ερευνητικού προγράμματος «Αρχαίας Τενέας», υπό τη διεύθυνση της αρχαιολόγου δρ. Έλενας Κόρκα και με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

✅ Η ανασκαφή, μεταξύ άλλων, αποκάλυψε για πρώτη φορά φέτος, τμήμα του Αδριάνειου υδραγωγείου στην περιοχή της Αρχαίας Τενέας, προσδιορίζοντας επακριβώς πλέον την πορεία ενός από τα μεγαλύτερα υδραυλικά έργα του 2ου αι. μ.Χ. στον ελλαδικό χώρο, που σκοπό είχε την υδροδότηση της Αρχαίας Κορίνθου από τη Στυμφαλία!

✅ Ταυτόχρονα, εντοπίστηκε και ανασκάφηκε τμήμα του προϊστορικού οικισμού της Τενέας, που χρονολογείται στην Πρώιμη εποχή του Χαλκού ΙΙ (2.600 – 2300 π.Χ), επιβεβαιώνοντας την κατοίκηση της περιοχής πριν τη πτώση της Τροίας.

Υπουργείο Πολιτισμού

🏺Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τα αποτελέσματα της αρχαιολογικής έρευνας εδώ: https://www.culture.gov.gr/…/Inf…/SitePages/view.aspx…”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ