«Διασταύρωσαν τα ξίφη τους» από το βήμα της Βουλής Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας

Έντονοι διαξιφισμοί σήμερα στη Βουλή μεταξύ της κυβέρνησης και της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης με αφορμή τις εξελίξεις στα θέματα σεξουαλικής κακοποίησης που έχουν έρθει στο φως τις τελευταίες  ημέρες. Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας «διασταύρωσαν τα ξίφη τους» από το βήμα της Βουλής , καλώντας ο ένας τον άλλον να πάρουν σαφείς θέσεις .

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επίσης κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι στην πρωτολογία του δεν καταδίκασε τις αναρτήσεις βουλευτών του , ενώ  κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι συνεχίζει να « πετάει λάσπη» αφήνοντας ασαφή υπονοούμενο που γεννούν θεωρίες συνομωσίας . Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε το σύνολο των αρχηγών της αντιπολίτευσης ότι δεν πήραν θέση για τις προτάσεις της κυβέρνησης για το θέμα της σεξουαλικής κακοποίησης. «Έχουμε πλαίσιο 9 προτάσεων. Περιμένω τη συνεισφορά σας σε αυτό το δημόσιο διάλογο» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε λέγοντας: «Λένε ορισμένοι -και ίσως όχι αδίκως- ότι η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση. Αυτό επιχείρησε να κάνει σήμερα επί σαράντα λεπτά σ’ αυτό εδώ το βήμα ο κ. Μητσοτάκης, αν και ξεκίνησε την ομιλία του, λέγοντας ότι δεν θέλει η σημερινή συζήτηση στη Βουλή να πάρει χαρακτήρα αντιπαράθεσης ποδοσφαιρικών αγώνων Γ΄ Εθνικής, αλλά ο ίδιος φρόντισε να κατεβάσει το επίπεδο σε τοπικό ερασιτεχνικό, ούτε καν Γ΄ Εθνική.

Και το μεγάλο ζήτημα για όλους όσους μας παρακολουθούν σήμερα είναι ότι βρισκόμαστε εδώ και ένα μήνα σχεδόν μπροστά σε συγκλονιστικές αποκαλύψεις, μπροστά σε αποτρόπαια εγκλήματα, αλλά μπροστά και σε ένα μεγάλο σκάνδαλο που αφορά την απόπειρα συγκάλυψης αυτών των αποτρόπαιων πράξεων…»

Και συνέχισε λέγοντας: «Είναι η σκιά της υπουργού Πολιτισμού, της κ. Μενδώνη, που σύσσωμος ο κόσμος των τεχνών, του πολιτισμού, αλλά και πάρα πολλοί βουλευτές δικοί σας ζητούν επιτακτικά να αναλάβει από ευθιξία την πολιτική ευθύνη και να παραιτηθεί. Είναι η σκιά της κ. Μενδώνη που επιμένετε να την προστατεύετε, να την στηρίζετε, παρά την κατακραυγή του κόσμου, της τέχνης εναντίον της, δήθεν επειδή ξεκόλλησε –λέει- τις μεγάλες επενδύσεις στο Ελληνικό. … Όμως, απαλλάξτε τον χώρο του πολιτισμού από τη δική της παρουσία..»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ