Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας στην Κόρινθο – Δήμαρχος: “Δίνουμε μια ακόμα δομή υποστήριξης, ενημέρωσης και βοήθειας στους δημότες μας”

Εγκαινιάστηκε το πρωί στο Δήμο Κορινθίων το Κέντρο Κοινότητας.  Μια ακόμα δομή κοινωνικής υποστήριξης και βοήθειας . Είναι ένα έργο που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος “Πελοπόννησος 2014-2020” , όπως μας ενημερώνει ο Δήμος, ο οποίος αναφέρει: “Είναι το πρώτο σημείο επαφής του πολίτη με την κοινωνική υπηρεσία του κάθε Δήμου. Από εκεί ο πολίτης ενημερώνεται για όλα τα επιδόματα που δικαιούται, όλους τους φορείς, υπηρεσίες και προγράμματα που του παρέχουν κοινωνική φροντίδα οποιαδήποτε μορφής, σε επίπεδο Δήμου, Περιφέρειας ή επικράτειας.

«Εγκαινιάζουμε σήμερα το Κέντρο Κοινότητας, ένα χώρο όπου θα βρίσκουν υποστήριξη, βοήθεια, ενημέρωση και συμβουλή οι ευπαθείς ομάδες του δήμου Κορινθίων αλλά και των 5 άλλων δήμων της Κορινθίας οι οποίοι θα εξυπηρετούνται από την κινητή μονάδα του Κέντρου. Στεγάσαμε την δομή στο κτίριο που παλιότερα στέγαζε τις υπηρεσίες της ΔΕΥΑΚ. Το ανακαινίσαμε και το καταστήσαμε κατάλληλο για το έργο που θα επιτελέσει. Σημαντική και καθοριστική είναι βεβαίως σε όλο αυτό το εγχείρημα οι εργαζόμενοι και τους ευχαριστώ ιδιαίτερα» σημείωσε ο Δήμαρχος Βασίλης Νανόπουλος στον χαιρετισμό του.
Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Πολιτισμού Σπύρος Ζαχαριάς επεσήμανε την ύπαρξη κινητής μονάδας για την εξυπηρέτηση των άλλων δήμων του νομού. «Το κέντρο είναι σημαντική δομή, είναι η πρώτη επαφή του πολίτη με τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου καλύπτοντας όχι μόνο τον διοικητικό τομέα με παροχή βοήθειας σε επίπεδο διαδικασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν αλλά και στον ψυχολογικό τομέα με συμβουλή και υποστήριξη.»
Επίσης μίλησε η Προϊσταμένη στο τμήμα κοινωνικής προστασίας του δήμου Κορινθίων κ.Αναστασία Σπυροπούλου και η υπεύθυνη πράξης του επιχειρησιακού προγράμματος Περιφέρειας Πελοποννήσου με τίτλο « Κέντρο κοινότητας και κινητή μονάδα δήμου κορινθίων με περιοχή ευθύνης την ΠΕ Κορινθίας» κ.Αλεξάνδρα Στεργιοπούλου.

Στα εγκαίνια και τον αγιασμό του Κέντρου Κοινότητας πλην των προαναφερόμενων, παρευρέθηκαν, ο Βουλευτής  Γιώργος Ψυχογιός, οι Αντιδήμαρχοι Ευάγγελος Παπαιωάννου και Κωνσταντίνα Κόλλια, ο Γενικός Γραμματέας του δήμου Νεκτάριος Σπηλιόπουλος, ο Πρόεδρος Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αναστάσιος Ταγαράς, ο Ειδικός Συνεργάτης σε θέματα Παιδείας του Δημάρχου Παναγιώτης Σακελλαράκης, η Διευθύντρια του δήμου κ.Χρυσούλα Ξύδη, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Σταυρέλης, εργαζόμενοι της κοινωνικής υπηρεσίας, της πρόνοιας και βεβαίως του κέντρου κοινότητας. Τον αγιασμό πραγματοποίησε ο πατήρ Παναγιώτης ο οποίος εκπροσωπώντας τον Μητροπολίτη Κορίνθου Διονύσιο μετέφερε ευχές για καλό και αποτελεσματικό έργο έναντι εκείνων που πάσχουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ