Εικόνες απόλυτης καταστροφής σε Μεσσηνία – Ηλεία – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες – Εναέρια μέσα με το πρώτο φως της ημέρας

φωτο αρχείου

Συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο η μάχη με τις φλόγες στα πύρινα μέτωπα της Μεσσηνίας και της Ηλείας. Αγωνία για το πότε επιτέλους θα σταματήσει  αυτός ο εφιάλτης που έχει προκαλέσει ανυπολόγιστες καταστροφές . Οικολογική καταστροφή, ζωάκια καμένα, καλλιέργειες  έγιναν στάχτη και περιουσίες χάθηκαν. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης.

Οι μεγάλες αναζωπυρώσεις και οι καιρικές συνθήκες δεν βοηθούν το έργο της κατάσβεσης και πραγματική μάχη   δίνουν οι πυροσβέστες στην Ηλεία και συγκεκριμένα στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ πολύ δύσκολη είναι η κατάσταση στη Μεσσηνία και στην Ανατολική Μάνη.

Στην Ηλεία επιχειρούν 310 πυροσβέστες, με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 105 οχήματα, ομάδα Σ.μη.Ε.Α., το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 1 Α/Φ και 2 Ε/Π. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Στην Ανατολική Μάνη επιχειρούν 88 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Στη Μέλπεια Μεσσηνίας επιχειρούν 95 πυροσβέστες, με 3 ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 25 οχήματα και 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α, σύμφωνα με την ενημέρωση .

H ατμόσφαιρα είναι αποπνυκτική ,  στάχτες και αποκαϊδια παντού, όπως και πολλές καμένες περιουσίες. Ένα ελικόπτερο επιχειρεί από νωρίς σήμερα το πρωί στην Ανατολική Μάνη, προκειμένου, μαζί με τις ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, να μπορέσουν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη. Καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, πυροσβεστικές δυνάμεις – 95 πυροσβέστες με 25 οχήματα και τρία πεζοπόρα τμήματα– έδωσαν μάχη με τις φλόγες, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πραγματοποιεί ρίψεις νερού ελικόπτερο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ