Ενέργεια, μετακίνηση και τιμές στα βασικά αγαθά έχουν βάλει “φωτιά” στη τσέπη μας !

φωτο αρχείου

Μεγάλη επιβάρυνση στην τσέπη του Έλληνα καταναλωτή επέφεραν το τελευταίο διάστημα και εξακολουθούν να επιφέρουν οι αυξήσεις στην ενέργεια και την μετακίνηση,  αλλά και οι ανατιμήσεις σε βασικά αγαθά όπως τα τρόφιμα, τα είδη προσωπικής φροντίδας και τα απορρυπαντικά και όχι μόνο. Αυτή η αύξηση στις τιμές του σούπερ μάρκετ έχει «γονατίσει» τα νοικοκυριά. Σύμφωνα με στοιχεία από Ιούνιο 2021 σε Ιούνιο 2022 οι τιμές διαμορφώθηκαν:

  • Φρέσκο γάλα: από 1,18 στα 1,41
  • Λάδι: από 6,32 στα 8,25
  • Ψωμί (κιλό): από 1,60 στα 2,60
  • Σαρδέλα : από 3,00 στα 5,00
  • Φασόλια φρέσκα : από 2,50 στα 3,99
  • Ζάχαρη: από 0,74 στα 1,20

Όπως αναφέρει το ινστιτούτο καταναλωτών, από τον Μάρτιο του 2021 έως τον Ιούνιο του 2022 το κόστος ζωής έχει αυξηθεί κατά 50%. Με λίγα λόγια, μία τετραμελής οικογένεια έδινε στο σούπερ μάρκετ περίπου 300 ευρώ τον μήνα, ενώ πλέον δίνει τουλάχιστον 450 ευρώ.

Από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει μια σημαντική βοήθεια με την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής  και τις επιδοτήσεις , ωστόσο οι καθημερινές ανάγκες που καλούνται οι καταναλωτές να καλύψουν μέσα από τα σούπερ μάρκετ είναι δύσκολα διαχειρίσιμες και απαιτούν να μπει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πολλές οι φωνές που ζητούν να παρθούν αυστηρά μέτρα και σε αυτό τον τομέα με την άλλη πλευρά να επικαλείται ότι οι αυξήσεις είναι αναμενόενες λόγω των άλλων αυξήσεων κυρίως στα καύσιμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ