Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 : «Θα έχει «σκαλοπάτια» για να βοηθήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις» τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας

Μετά την Επιστρεπτέα προκαταβολή 6 έρχεται η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7 . «Θα έχει «σκαλοπάτια» για να βοηθήσουμε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις», τόνισε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Μιλώντας για αυτήν ο Υπουργός Οικονομικών, είπε, μεταξύ άλλων πως θα περιληφθούν σε αυτήν και οι επιχειρήσεις του λιανικού εμπορίου που έμειναν κλειστές  επισημαίνοντας παράλληλα ότι για τις επιχειρήσεις αυτές, τα καταστήματα OΠΑΠ και τις σχολές οδηγών δεν θα υπάρχει σύγκριση του τζίρου του 2020 με αυτόν του 2019. Πρόσθεσε δε, ότι «ακόμα, όλες οι νέες επιχειρήσεις που άνοιξαν το 2020 μπαίνουν στην επιστρεπτέα 7, χωρίς να έχουν μείωση τζίρου. Εκτός αν έχουν πάρει την επιστρεπτέα 5 και 6, οπότε θα πρέπει να αποδείξουν μείωση τζίρου».

Η «επιστρεπτέα προκαταβολή 7» αναμένεται να καταβληθεί προς το τέλος Απριλίου, με το 50% του ποσού να μην επιστρέφεται και το κατώτατο όριο χρηματοδότησης να είναι τα 1.000 ευρώ. Οι αιτήσεις θα αρχίσουν να υποβάλλονται μετά την ολοκλήρωση στις 16 Μαρτίου της πληρωμής του 6ου κύκλου της «επιστρεπτέας προκαταβολής» .

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ