Εφιαλτικό σενάριο τα 1.000 κρούσματα την ημέρα – “Δεν θα τα βγάλουμε πέρα” δηλώνουν οι γιατροί

Τρομάζει ο υποθετικός αριθμός: 1.000 κρούσματα την ημέρα. Η χώρα μας και το σύστημα Υγείας δεν θα μπορούσε να το «σηκώσει» . Όπως τόνισε η κα Γκάγκα, Πνευμονολόγος και συντονίστρια διευθύντρια της 7ης Πνευμονολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας και διαβάζουμε στο in.gr ,   υπάρχει μια πραγματικά πολύ δύσκολη κατάσταση στα νοσοκομεία που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά με κοροναϊό. «Σήμερα έχουμε ανοίξει πέντε κλινικές και δύο μονάδες, οπότε τα πράγματα είναι δύσκολα. Εμείς ως γιατροί έχουμε άγχος για το πώς θα τα βγάλουμε πέρα με τα κρούσματα, να τους νοσηλεύσουμε καλά και να προλάβουμε θανάτους»  είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6. Ταυτόχρονα κάνει έκκληση στους πολίτες να τηρούν τα μέτρα για τον κοροναϊό.

Αν έχουμε 1.000 κρούσματα την ημέρα ….

Και προσθέτει: «Θα περίμενα ότι, έπειτα από αυτούς τους μήνες που έχουμε τα μέτρα, που έχουμε μάθει, που βλέπουμε τα πράγματα, θα ήμασταν ως πολίτες πιο έτοιμοι, να είμαστε προσεκτικοί και να σταματήσουμε την πανδημία. Αν έχουμε 1.000 κρούσματα την ημέρα και οι ασθενείς μένουν δύο και τρεις εβδομάδες, δεν υπάρχει περίπτωση, και διπλάσια νοσοκομεία να είχαμε, να τα βγάλουμε πέρα» εξηγεί.

«Δεν έχουμε εμβόλιο, δεν έχουμε κατάλληλα φάρμακα. Τα μέτρα δημόσιας Υγείας είναι αυτά που μπορούν να σταματήσουν την πανδημία και για την Υγεία, και για την οικονομία. Ο ρυθμός είναι γρήγορος και μας τρομάζει» κατέληξε η διευθύντρια.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ