Εύβοια: Μάχη να σβήσει η φωτιά για 7η ημέρα

Σήμερα είναι η 7η ημέρα που Πυροσβέστες και κάτοικοι στην Εύβοια δίνουν πραγματική μάχη – μάχη ζωής  με τις φλόγες που καίνε το νησί  , ενώ το ένα μετά το άλλο χωριά και οικισμοί του νησιού κυκλώνονται από τις φλόγες και εκκενώνονται. Οι αναζωπυρώσεις, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ήταν πολλές σχεδόν  παντού .

Τα χωριά Ελληνικά, Γούβες, Αρτεμίσιο, Καστρί, Πευκί, Μονοκαρυά, Καματριάδες και Γαλατσάδες βρίσκονται σε πύρινο κλοιό από χθες το πρωϊ , ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτοικοι, εθελοντές και πυροσβέστες στο Αρτεμίσιο και στις Γούβες προσπαθούσαν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τις οικίες των οικισμών.

Περιφερειακά, σπίτια έχουν καεί, αλλά  το εσωτερικό των χωριών παραμένει μέχρι στιμής απείραχτο και αυτό γιατί οι κάτοικοι δεν έχουν εγκαταλείψει  και δίνουν
“Τιτάνια” μάχη «μόνοι τους» -όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν- εγκαταλελειμμένοι από το κράτος.

Σήμερα πρέπει να προστατευτούν τα χωριά Καματριάδες και Γαλατσάδες , Σύμφωνα με την  Πυροσβεστική «αν περάσει από κει η φωτιά θα βρεθεί μέσα σε ένα συμπαγές δάσος το οποίο είναι δύσκολο να σβήσει και εν τέλει θα φτάσει πάνω από τα Ήλια και την Αιδηψό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ