Ηλεκτρονικές πινακίδες και φωτιστικά Led στους δρόμους της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Υπογράφτηκαν οι συμβάσεις από τον Περιφερειάρχη

Υπογράφηκε χθες, από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα  η σύμβαση για την προμήθεια και τοποθέτηση συνολικά 25 πινακίδων μεταβλητών μηνυμάτων οδικής κυκλοφορίας σε καίρια σημεία του εθνικού οδικού δικτύου της Περιφέρειας.

Συγκεκριμένα, θα τοποθετηθούν 5 τέτοιες ηλεκτρονικές πινακίδες ανά Περιφερειακή Ενότητα -σε κομβικά σημεία της κάθε Π.Ε.-, προκειμένου να εξυπηρετούν τους οδηγούς με μηνύματα πολιτικής προστασίας, κατάστασης του οδικού δικτύου κλπ.

Επίσης  υπογράφτηκε από τον κ. Νίκα  η σύμβαση για την αναβάθμιση της ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου . Η συνολική δαπάνη, σύμφωνα με την Περιφέρεια ανέρχεται στο ποσό των 13.733.535,3 ευρώ . Πρόκειται για ένα έργο ενεργειακής αναβάθμισης, αυτοματοποίησης και συντήρησης του συστήματος οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο. Το εν λόγω έργο, ειδικότερα, αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση, αυτοματοποίηση και συντήρηση του συστήματος οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εξοικονόμηση ενέργειας ως σύμβαση ενεργειακής απόδοσης (ΣΕΑ) με 12ετή διάρκεια.

Στο πλαίσιο του έργου θα αντικατασταθούν τα υφιστάμενα φωτιστικά σώματα στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο με 5.500 λαμπτήρες led, έργο που αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Φθινόπωρο, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην βελτίωση της ασφάλειας όλων όσοι κινούνται σε αυτό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ