Η Μαριλένα Σούκουλη μιλά αποκλειστικά στην hmerisiakorinthou.gr για τα θετικά αποτελέσματα για τους αγρότες της Κορινθίας της συνάντησης με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ

Θετικές απαντήσεις στα αιτήματά τους για επιτάχυνση των διαδικασιών καταβολής αποζημιώσεων και για παράταση της προθεσμίας πληρωμής της ασφαλιστικής εισφοράς του 2023 έλαβαν οι αγρότες της Κορινθίας, σε συνάντησή τους με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν των ενεργειών και πρωτοβουλιών της βουλευτού του νομού μας κας Μαριλένας Σούκουλη.

Για τις συναντήσεις που είχε στο πολιτικό της γραφείο με εκπροσώπους αγροτών της Κορινθίας και την μετέπειτα συνάντηση εργασίας της ιδίας και των Κορινθίων αγροτών με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, η κα Σούκουλη μίλησε κατ’ αποκλειστικότητα, στην hmerisiakorinthou.gr .

Η βουλευτής δήλωσε στην εφημερίδα μας τα εξής:

“Κατ΄αρχήν να πούμε ότι ο κ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ, είναι ένας άνθρωπος που η πόρτα του είναι πάντοτε ανοικτή και οποτεδήποτε κι αν του έχουμε ζητήσει να μας δεχτεί για να συζητήσουμε τα προβλήματα που έχουν οι αγρότες μας, κυρίως εξαιτίας της κλιματικής κρίσης και όλων αυτών των έντονων καιρικών φαινομένων που έχουν πλήξει και την αγροτική παραγωγή στην Κορινθία μας, είναι πάντα εκεί να μας υποδεχτεί.

Πριν λίγο καιρό είχαν έλθει οι εκπρόσωποι των αγροτικών συλλόγων της Βόχας, του Βέλου, της Στιμάγκας και του Άσσου στο πολιτικό γραφείο που διατηρώ στην Κόρινθο. Συζητήσαμε εκεί τα προβλήματά τους και γι’ αυτό προκάλεσα και τη συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας.

Οι άνθρωποι, λοιπόν, είπανε τα θέματα που τους απασχολούν, όχι τόσο για τις αποζημιώσεις που περιμένουν μετά τα ακραία φαινόμενα όπως του Daniel και των πυρκαγιών που είχαμε στην περιοχή, όπου και εκεί έχουμε πολλά προβλήματα και περιμένουνε τις αποζημιώσεις τους, αλλά και για τον καύσωνα της περασμένης περιόδου. Τα πορίσματα είναι έτοιμα, έχουν ήδη ξεκινήσει να πηγαίνουν στους αρμόδιους ανταποκριτές, έτσι ώστε να γνωστοποιηθούν στους αγρότες μας, ακόμη και για την περίπτωση που θα χρειαστούν ενστάσεις. Η διαδικασία, σαφέστατα, “τρέχει” πιο γρήγορα από οποιανδήποτε άλλη περίοδο.  Ο κ. Λυκουρέντζος απάντησε θετικά σε όλους τους προβληματισμούς των αγροτών μας.”

Η κα Σούκουλη, συνεχίζοντας μας είπε:

“Επιπλέον, ο κ. Λυκουρέντζος είπε στους αγρότες μας, κάτι που το θέλανε από καιρό και σήμερα ανακοινώθηκε κι επίσημα – διότι το κατάφερε, σε συνεργασία με το επιτελείο του και την ηγεσία των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης: ότι αποφασίστηκε να δοθεί μία παράταση έως τις 30 Ιουνίου στην προθεσμία για την πληρωμή της ασφαλιστικής εισφοράς του 2023. Είναι κάτι που το θέλανε πολύ οι αγρότες μας, γιατί ξέρουμε πάρα πολύ καλά, βεβαίως, ότι οι αγρότες της Κορινθίας μας, κάνουν τεράστιες προσπάθειες και δεν είναι επαίτες αποζημιώσεων, αλλά οι καιρικές συνθήκες, έτσι όπως τους έχουν οδηγήσει, το ζητούν. Οπότε και αυτό είναι κάτι πάρα πολύ σημαντικό: η πληρωμή της ασφαλιστικής εισφοράς παίρνει παράταση έως τις 30 Ιουνίου και δεν χρειάζεται πλέον να πληρωθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος μηνός, δηλαδή μία παράταση τρίμηνη.”

Γ.Π 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ