Η πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Κορινθίας Σοφία Φιλιππίδου μιλά στην hmerisiakorinthou.gr για τις δράσεις, τα σχέδια και τα επόμενα βήματα

Η κ. Σοφία Φιλιππίδου, πρόεδρος του Συλλόγου ξενοδόχων Κορινθίας μας παραχώρησε συνέντευξη, ώστε να μάθουμε συνολικά τις τελευταίες δράσεις του συλλόγου αλλά και τα σχέδιά του για την επόμενη σεζόν. Η κ. Φιλιππίδου μας είπε ότι η προηγούμενη σεζόν ήταν “συμπαθητική” και γενικά καλή, όπως καλή αναμένεται και η επόμενη, μόνο με μία επιφύλαξη όσον αφορά στην εξέλιξη στις εμπόλεμες περιοχές που είναι αρκετά κοντά στη χώρα μας και μπορεί να επηρεάσουν την τουριστική κίνηση.

hmerisiakorinthou.gr: Πως πήγε η σαιζόν;

Φιλιππίδου: Ξεκίνησε σχετικά αργά, αλλά ευτυχώς «τράβηξε» περισσότερο τον χειμώνα. Δεν μπορώ να πω πάντως ότι πήγαμε άσχημα. Ήταν μία συμπαθητική σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι ακούστηκε πολύ η φωτιά που είχε πιάσει στην Εθνική Οδό στο Λουτράκι και τότε έγιναν κάποιες ακυρώσεις, τις δύο πρώτες εβδομάδες.

hmerisiakorinthou.gr: Τι περιμένουμε για του χρόνου;

Φιλιππίδου: Δείχνει ότι θα μπούμε καλά, αλλά υπάρχει και η εμπόλεμη κατάσταση στο Ισραήλ, οπότε αναμένουμε για να έχουμε εικόνα.

hmerisiakorinthou.gr: Ποιες είναι οι δράσεις που έχει κάνει η Ένωση Ξενοδόχων Κορινθίας;

Φιλιππίδου: Έχουμε κάνει πολλές δράσεις. Είμαστε ο επίσημος φορέας εκπροσώπησης των ξενοδοχείων σε όλα τα θεσμικά όργανα.

Έχουμε δύο Ευρωπαϊκά προγράμματα που “τρέχουμε” τώρα. Το ένα θα είναι σεμινάρια για αειφόρο λειτουργία ξενοδοχείου. Συνεργαζόμαστε με 17 φορείς γι΄ αυτό. Θα γίνει ένα συνέδριο σε ένα χρόνο περίπου.

Το άλλο πρόγραμμα είναι η προσπάθεια της εισαγωγής των τοπικών προϊόντων στα ξενοδοχεία. Θα έχουμε παρουσίας στην έκθεση HORECA, αναδεικνύοντας το Κορινθιακό πρωινό. Αυτό γίνεται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο αλλά και τον Τουριστικό Οργανισμό Λουτρακίου.

Επίσης εκπροσωπούμε τους ξενοδόχους ορεινών όγκων. Η ομάδα αυτή κάνει διάφορες δράσεις. Είχαμε πάει στο γαστρονομικό φεστιβάλ Δράμας και προσπαθούμε να τους βοηθήσουμε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Επίσης στόχος μας είναι η φιλοξενία σε εκθέσεις, έχουμε πάει και θα πάμε και σε άλλες. Όπως πήγαμε στην έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου είχαμε συναντήσεις με τουριστικά γραφεία που έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Στα σχέδιά μας είναι η συμμετοχή μας στο Γαστρονομικό Φεστιβάλ Λουτρακίου. Επίσης θέλουμε να καλέσουμε κάποιον από τον ΕΟΤ για να μας δώσει κατευθύνσεις για τη φετινή χρονιά.

Τέλος σχεδιάζουμε ένα ερωτηματολόγιο ώστε να γίνει έρευνα για να δούμε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματά μας αλλά και ποιο ηλικιακό κοινό μπορούμε να προσεγγίσουμε. Νομίζω ότι τον άλλο μήνα θα ξεκινήσει η έρευνα την οποία θα παρουσιάσουμε σε μία ημερίδα.

Γενικά στοχεύουμε στη συνεργασία, ώστε να μπορέσουμε να αναδείξουμε όλα τα πλεονεκτήματα του Νομού μας που είναι πολύ κοντά στην Αθήνα και έχει να προσφέρει στους επισκέπτες θάλασσα, βουνό, γαστρονομία, θρησκευτικό, αθλητικό τουρισμό και πολλά άλλα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ