Η σύντομη δήλωση του Γιώργου Ψυχογιού στη συνάντηση με εκπροσώπους συλλογικοτήτων και κοινοτήτων της Αλβανικής διασποράς στην Ελλάδα

φωτο: news247.gr

«Το μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε έχει εργαλειοποιήσει, σε σχέση με άλλα κόμματα της χώρας μας, και είμαστε περήφανοι για την υπεύθυνη στάση που έχουμε κρατήσει», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης κατά τη συνάντηση που είχε στο γραφείο του, στην Κουμουνδούρου, με εκπροσώπους συλλογικοτήτων και κοινοτήτων της Αλβανικής διασποράς στην Ελλάδα.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Βουλευτής του νομού μας  και αν. τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος Γιώργος Ψυχογιός ο οποίος στη  σύντομη δήλωσή του ανέφερε:

“Ήταν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία το 2015 νομοθέτησε την ιθαγένεια των μεταναστών δεύτερης γενιάς και άλλες παρεμβάσεις που είχαν να κάνουν με την πρόσβαση στα ασφαλιστικά ταμεία, με τον ΑΜΚΑ κ.α., το οποίο «ήταν το πρώτο πράγμα που η κυβέρνηση κατήργησε το 2019». «Πρόθεσή μας», συνέχισε, «είναι να κάνουμε μια πρόταση νόμου, να κάνουμε προτάσεις, για να αρθούν οι απαράδεκτοι διαχωρισμοί που υπάρχουν πλέον (στην ιθαγένεια και αλλού) με ταξικά χαρακτηριστικά θεσμικού ρατσισμού. Με τα υπέρογκα παράβολα και με όλες τις απαράδεκτες διατάξεις που νομοθέτησε η ΝΔ και στις άδειες διαμονής». 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ