Η Υφαντική τέχνη συνεχίζει να υπάρχει με τη στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π. Νίκας: “Η Περιφέρεια δεν είναι μόνο δρόμοι και κτήρια”

Ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας υπέγραψε χθες το μεσημέρι στο Γεράκι Λακωνίας , δύο προγραμματικές συμβάσεις μεταξύ της Περιφέρειας και της Αναπτυξιακής Πάρνωνα για τη συνέχιση της λειτουργίας, έως το 2023, της πειραματικής δομής διδασκαλίας υφαντικής τέχνης που εγκαινιάστηκε φέτος το καλοκαίρι με την στήριξη της Περιφέρειας.

Ο κος Νίκας αφού χαρακτήρισε σημαντικό  το έργο που επιτελείται στην δομή , τόνισε ότι η Περιφέρεια συνδράμει και στηρίζει προσπάθειες που αναδεικνύουν τον πολιτισμό και τον χαρακτήρα διάφορων περιοχών της.

“Για την πολιτιστική προσφορά του Γερακίου βρισκόμαστε εδώ, για τέταρτη φορά” τόνισε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης, εξαίροντας τις προσπάθειες που γίνονται από τους ντόπιους, φορείς και ιδιώτες, για την ανάδειξη της ξεχωριστής ιστορίας και παράδοσης της περιοχής αυτής της Λακωνίας.

“Η Περιφέρεια δεν είναι μόνο δρόμοι και κτήρια. Τα χρήματα που δίνουμε είναι των φορολογουμένων και πρέπει να αποδίδονται πίσω επ’ ωφελεία τους και σε δράσεις αναπτυξιακές. Εμείς κρινόμαστε από την διαχείριση αυτών των χρημάτων και τις προτεραιότητες που δίνουμε στα έργα. Δίνουμε σημασία στον πολιτισμό, στην παράδοση και επιδιώκουμε την ανάπτυξη και μέσω του πολιτισμού, με την αξιοποίηση των παραδόσεων. Αυτό πράξαμε στο Λεωνίδιο, αυτό πράττουμε και εδώ τώρα, σε συνεργασία με τον δραστήριο πολιτιστικό σύλλογο και τον δήμο” σημείωσε ο Περιφερειάρχης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ