Ποιά είναι τελικά η ισχύς της μετάλλαξης “Όμικρον” ; Γιατί οι επιστήμονες ανησυχούν για ένα 5ο κύμα πανδημίας τις επόμενες εβδομάδες;

Η μετάλλαξη “Όμικρον” δεν έχει δείξει ακόμη την πραγματική της ισχύ , όπως φαίνεται . Οι επιστήμονες την παρακολουθούν κάθε λεπτό και δεν κρύβουν την ανησυχία τους για την εξάμπλωσή της και την μεγάλη διασπορά που μπορεί να προκληθεί , ιδίως όταν κάποιοι δεν εμβολιάζονται και δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας.

Οι εκτιμήσεις των ειδικών συγκλίνουν στο γεγονός ότι το πέμπτο κύμα στη χώρα μας είναι προ των πυλών, θα οδηγείται από κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον, ενώ αναμένεται περαιτέρω πίεση στο σύστημα Υγείας, αναφέρει σήμερα το ethnos.gr.

Η κυβέρνηση από την δική της πλευρά παρακολουθεί και αυτή με ανησυχία τις εξελίξεις,  ενώ ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης,  αποκλείει μεν επιβολή lockdown, ωστόσο να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέα μέτρα.

Εν τω μεταξύ στην Ελλάδα έχουν ταυτοποιηθεί τουλάχιστον 17 νέα κρούσματα της Όμικρον, 11 στην Κρήτη. Πολύ σύντομα,  όμως ίσως να έχουμε μεγαλύτερη εξάπλωση και στη χώρα μας , εκτιμούν με φόβο οι ειδικοί και δεν σταματούν να ζητάνε από τον κόσμο να εμβολιαστεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ