Θέλουν να παραδώσουν τα κλειδιά της εστίασης στο Μέγαρο Μαξίμου στο τέλος του μήνα

Αποφασισμένοι να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη είναι οι επιχειρηματίες της εστίασης , «για τη ζημιά που έχει υποστεί ο κλάδος». Επίσης αποφάσισαν να παραδώσουν   στο τέλος του μήνα τα κλειδιά των επιχειρήσεων τους  στο Μέγαρο Μαξίμου, δηλαδή στον Πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η ΠΟΕΣΕ, ο κλάδος, ο οποίος αποτελεί τον δεύτερο μεγαλύτερο στη χώρα μας, αριθμεί 80.000 επιχειρήσεις, με σύνολο απασχολούμενων 432.000 άτομα (2ος μεγαλύτερος κλάδος), ενώ με βάση τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, για το 2018, το σύνολο μισθωτών και ημερομίσθιων ήταν 354.000 (2ος μεγαλυτερος κλάδος).

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, όπως αναφέρει το in.gr , το 2020 ο κύκλος εργασιών του κλάδου της εστίασης, σε σχέση με το 2019, κατέγραψε μείωση κατά 2.2 δισ. ευρώ, ποσοστό 37,7%, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών του Ινστιτούτου Μικρομεσαίων της ΓΣΕΒΕΕ περισσότερες από 9 στις 10 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις εστίασης κατέγραψαν το 2020 μείωση στον τζίρο τους.  Η ΠΟΕΣΕ σημειώνει ότι υπάρχει κίνδυνος απότομης αύξησης της ανεργίας, λόγω της κατάστασης , όπως εξελίσσεται.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ