Θα ξαναγεμίσουμε το καρότσι; σε ποιά βασικά αγαθά έρχονται νέες αυξήσεις από τον Σεπτέμβριο

φωτο αρχείου

Όταν είδαμε και πληρώσαμε το πρώτο κύμα ανατιμήσεων, πριν από λίγο καιρό, σε βασικά είδη αγαθών , σκεφτήκαμε πως ..αυτό ήταν δεν θα έρθει άλλο. Λάθος. Όπως διαβάζουμε σε οικονομικές πηγές και αναλύσεις ειδικών, έρχεται και νέο “κύμα” αυξήσεων σε βασικά αγαθά και πως το καλάθι μάλλον θα αργήσει να ξαναγεμίσει…

Οι αυξημένες τιμές σε πάνω από 500 προϊόντα ευρείας κατανάλωσης, όπως είναι τα τρόφιμα, θα έρθουν στο ράφι τον Σεπτέμβριο. Ο υψηλός πληθωρισμός έχει σημάνει συναγερμό στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, που αναζητεί τρόπους για να περιοριστούν οι αυξήσεις σε βασικά αγαθά.

Οι ανατιμήσεις αφορούν τουλάχιστον 40 κατηγορίες, με το ποσοστό αύξησης μεσοσταθμικά να ανέρχεται στο 10% με 15%.  Τα λειτουργικά κόστη των παραγωγών είναι πια πολλά και αυτά μεταφέρονται στον καταναλωτή όχι έμμεσα αλλά άμεσα.  Δηλαδή:  υψηλές τιμές πετρελαίου, ηλεκτρικού ρεύματος, λιπάσματα και οι ζωοτροφές που καταγράφουν συνεχείς ανοδικές τιμές.

Σύμφωνα με τη βιομηχανία, τα ποσοστά με τις εκτιμώμενες αυξήσεις που θα έρθουν από Σεπτέμβριο διαμορφώνονται ως εξής: Κονσέρβες +15%, καλλυντικά +25%, γαλακτοκομικά +12%, μαργαρίνες +20%, αλλαντικά +10%, γλυκίσματα μπισκότα +20%, παγωτά +5%, απορρυπαντικά +15%, προϊόντα περιποίησης και φροντίδας +18%.  “Οπλιστείτε” λοιπόν με θάρρος προτού περάσετε τον Σεπτέμβριο την πόρτα του σούπερ μάρκετ ή του μπακάλικου της γειτονιάς σας!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ