Ισχυρότατες δυνάμεις στην μάχη της κατάσβεσης της φωτιάς στα Γεράνεια

Είναι ίσως απο τις δυσκολότερες φωτιές που έχουν να αντιμετωπίσουν οι Πυροσβέστες, αυτή που ξέσπασε χθες το βράδυ στον Σχίνο και συνεχίζει να καίει στο Αλεποχώρι , τα Γεράνεια Όρη. Η πυκνή και “παρθένα” περιοχή και σε πολλά σημεία το δύσβατο της περιοχής , αλλά και ο αέρας που ξεκίνησ ε και πάλι πιο δυνατός , κάνουν το έργο της κατάσβεσης πολύ δύσκολο.

Εν τω μεταξύ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται απο Αττική και Πελοπόννησο, ενώ ο καπνός έχει σκεπάσει τον αττικό ουρανό και η μυρωδιά του καμένου, διάχυτη από χθες το βράδυ . Στάχτες έφθασαν ακόμη και στον Πειραιά!

Aρχηγός της Πυροσβεστικής: «Είναι μια δύσκολη πυρκαγιά»

«Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει πλέον η πυρκαγιά. Το βασικότερο είναι ότι δεν έχει κινδυνεύσει ανθρώπινη ζωή», τονίζει στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, που συντονίζει το έργο της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, όπως διαβάζουμε στο ethnos.gr

«Είναι μια δύσκολη πυρκαγιά», προσθέτει , «Πολλά σημεία είναι δύσβατα και δεν μπορούν να φτάσουν σε αυτά πυροσβεστικά οχήματα. Κάνουμε ό,τι είναι εφικτό για να περιορίσουμε το μέτωπο της φωτιάς και να την οριοθετήσουμε. Τις προσπάθειές μας δυσχεραίνουν οι δυνατοί άνεμοι. Σημειώστε, ότι αργά το βράδυ έφταναν μέχρι και 10 μποφόρ», επισημαίνει.

Αυτή την ώρα επιχειρούν 250 πυροσβέστες με 85 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων, το ειδικό μηχανοκίνητο τη Πυροσβεστικής, ενώ από αέρος συνδράμουν 17 αεροσκάφη συνολικά και 4 ελικόπτερα, 2 του Στρατού που κάνουν κατάσβεση και από 1 της ΕΛΑΣ και του Πυροσβεστικού Σώματος που συντονίζουν. Στο έργο της κατάσβεσης βοηθούν υδροφόρα οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ