Κέικ Λεμόνι με Λεμονόκρεμα και Crumble (Κραμπλ)

Υλικά

Για την Κρέμα Λεμονιού

20 γραμμάρια Βιτάμ soft

200 ml φρεσκοστυμμένος χυμό λεμονιού

20 γραμμάρια κορν φλάουρ

160 γραμμάρια ζάχαρη

1 κρόκος αυγού

Για το Κέικ

115 γραμμάρια Βιτάμ soft

220 γραμμάρια ζάχαρη

4 μέτρια αυγά

80 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό

30 ml χυμός λεμονιού

325 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

1 1/2 κουταλάκια του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντερ σκόνη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 κάψουλες βανιλίνη

Για το Crumble

80 γραμμάρια Βιτάμ soft

150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 γραμμάρια ζάχαρη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

Για την Κρέμα Λεμονιού

Διαλύουμε το κορν φλάουρ με λίγο από το χυμό λεμονιού που έχουμε

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικά, εκτός από το Βιτάμ, και ανακατεύουμε καλά

Τοποθετούμε τη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνέχειαμέχρι να δέσει η κρέμα

Αφού λιώσει η ζάχαρη προσθέτουμε το κορν φλάουρ και μόλις πήξει (αρχίζει δλδ να κοχλάζει) συνεχίζουμε για λίγο ακόμα

Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το Βιτάμ και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί

Για το Crumble

Τοποθετούμε όλα τα υλικά στον επεξεργαστή τροφίμων και τα ανακατεύουμε, μέχρι να πάρουμε ένα μείγμα με υφή ψίχουλου

Αφήνουμε το crumble στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175°C και ξεκινάμε την προετοιμασία του κέικ. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το μπέικινγκ πάουντερ. Στον κάδο του μίξερ, χρησιμοποιώντας το φτερό, χτυπάμε το Βιτάμ και τη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα, προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι, αμέσως μετά το γιαούρτι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και 100 γραμμάρια από τη λεμονόκρεμα που ετοιμάσαμε. Τέλος, ενσωματώνουμε το αλεύρι, τμηματικά, και μεταφέρουμε το μείγμα σε ταψί, που έχουμε αλείψει με Βιτάμ και έχουμε αλευρώσει καλά.

Στην επιφάνεια του κέικ προσθέτουμε 6-7 κουταλάκια λεμονόκρεμα και, με ένα μαχαίρι, ανακατεύουμε με τυχαίες κινήσεις, χωρίς όμως να φτάσουμε στον πάτο. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με το crumble και ψήνουμε για 50-60 λεπτά στο χαμηλότερο ράφι του φούρνου στους 160°C. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και σερβίρουμε με επιπλέον λεμονόκρεμα.

Η κρέμα λεμονιού μπορεί να γίνει και με Βιτάμ κλασικό και με Βιτάμ soft.

vitam.gr 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ