Και για την επιστροφή γλυπτών του Παρθενώνα στη χώρα μας μίλησε με συμπατριώτες μας που ζουν μόνιμα στο Λονδίνο ο Χρίστος Δήμας

Κατά την παραμονή του στο Λονδίνο ο Υφυπουργός Πολιτισμού Χρίστος Δήμας επισκέφθηκε και την πρεσβευτική κατοικία της Ελλάδας όπου πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική εκδήλωση μνήμης, με αφορμή τα 200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνος.

“Είχα την τιμή να μιλήσω για τη συνεισφορά του αγώνα για την Ανεξαρτησία μας, για την αγάπη του για την Ελλάδα και για το έργο του γενικότερα. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναγνώστηκαν ποιήματα και ιστορικές παραπομπές στο έργο του από ακαδημαϊκούς και από απόδημους Έλληνες.” αναφέρει ο κος Δήμας και προσθέτει πως: “Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με πολλούς συμπατριώτες μας που ζουν μόνιμα στο Λονδίνο, μιλήσαμε για την πορεία της Ελλάδας, για τις σπουδές και την επαγγελματική τους δραστηριότητα και φυσικά για την αδιαπραγμάτευτη διαχρονικά θέση της Ελλάδας: Την επιστροφή γλυπτών του Παρθενώνα εκεί όπου ανήκουν, στον φυσικό τους χώρο.

Στην πρεσβευτική μας κατοικία βρίσκεται μια ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα – Έκθεση αφιερωμένη στον Γιώργο Σεφέρη. Εκεί βρίσκεται το γραφείο του, αντικείμενα που χρησιμοποιούσε και φυσικά ιστορικές φωτογραφίες.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ