Και στη διάβρωση των ακτών, ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και του νομού μας, αναφέρθηκε ο Δημήτρης Πτωχός κατά τη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

“Ο κόσμος, όπως τον ξέραμε, έχει αλλάξει και απαιτεί ανασύνταξη δυνάμεων και επανασχεδιασμό. Η κλιματική κρίση είναι εδώ και επηρεάζει κάθε πτυχή της ανθρώπινης δραστηριότητας.”, τόνισε μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός , στην ομιλία του χθες, κατά τη συνεδρίαση της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος όπου συζητήθηκαν τα νέα πρωτόκολλα της Πολιτικής Προστασίας για τις Πυρκαγιές, τα οποία ενισχύουν -βάσει νόμου- τη συνεργασία των τοπικών φορέων στις περιοχές που ξεσπούν πυρκαγιές.
Επιπλέον, πρόσθεσε ο κος Πτωχός “εκτός από τον κίνδυνο της πυρκαγιάς και της πλημμύρας, η κλιματική κρίση θέτει προκλήσεις που δεν πρέπει να μπουν σε δεύτερη μοίρα, όπως η διάβρωση του εδάφους και των ακτών, η ερημοποίηση και η πτώση βράχων. Πτυχές που πέρα από τις επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον, επηρεάζουν καταλυτικά τον πρωτογενή τομέα, τη γεωργία ή την πολιτιστική μας κληρονομιά.”
Και τόνισε πως : “Η αντιμετώπιση όλων αυτών των προκλήσεων οφείλει να ενσωματώνεται σε κάθε μικρό ή μεγάλο έργο που υλοποιούμε και χαίρομαι ιδιαίτερα που στη σημερινή συζήτηση, παρουσία του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Β. Κικίλια επιβεβαιώσαμε την κατεύθυνση αυτή.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ