Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου – 6.000 Αστυνομικοί για την αποτροπή επεισοδίων

Κορυφώνονται σήμερα οι επετειακές εκδηλώσεις για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, με τη μεγάλη πορεία που θα ξεκινήσει από το Πολυτεχνείο και θα καταλήξει μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία. Φέτος είναι η 48η επέτειος.

Οι πύλες του Πολυτεχνείου  άνοιξαν προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εορτασμοί και οι καταθέσεις στεφάνων και πρόκειται να κλείσουν περίπου στις 13.00. Τότε θα αποχωρήσουν όλοι οι επισκέπτες, θα ακολουθήσουν οι εκδηλώσεις μνήμης.

Οι φετινοί εορτασμοί πραγματοποιούνται κανονικά μετά από την περσινή αναβολή τους λόγω της πανδημίας, αλλά με την τήρηση αυστηρών μέτρων προστασίας για όλους τους συμμετέχοντες.

Εν τω μεταξύ η Αθήνα έχει μετατραπεί σε “φρούριο” με αυξημένα μέτρα ασφαλείας για τον κίνδυνο επεισοδίων. Περίπου 6.000 αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός . Σε αστυνομικό κλοιό βρίσκονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα καθώς κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό να αποφευχθούν καταλήψεις. Παράλληλα, αυξημένη αστυνομική παρουσία θα υπάρχει και σε κυβερνητικά κτήρια και πρεσβείες για την αποτροπή τυχόν επιθέσεων,όπως και στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ