Κυριακή της Ορθοδοξίας: Aρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Σεβασ. Μητροπολίτη Διονύσιο και Εσπερινός στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου

Σήμερα γιορτάζεται η Κυριακή Α’ Νηστειών (Ορθοδοξίας) και σύμφωνα με το πρόγραμμα της ιεράς Μητρόπολης Κορίνθου τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Διονύσιο στον Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου, Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων και Μνημόσυνο των κοιμηθέντων Αρχιερέων, των Αρχιερατευσάντων στην Αποστολική Ι. Μητρόπολη της Κορίνθου, ως και των ευεργετών Αυτής και συμμετοχή του Ιεροκήρυκος π. Ανθίμου Παπαλεξοπούλου που κήρυξε και τον Θείο λόγο.

Επίσης , Τρισαρχιερατική Θ. Λειτουργία εις Ι. Μητροπολιτικό Ναό, Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας, συμμετέχοντος, τη προσκλήσει του Σεβ. Μητροπολίτου Φθιώτιδος κ. Συμεών και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου, δια την εορτή των Φθιωτών Αγίων.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται και πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Ιεροκήρυκος Πανοσ. Αρχιμ. π. Ανθίμου Παπαλεξόπουλου και ομιλία του Αιδεσ. Πρωτ/ρου π. Ιωάννου Δρίτσα, Εφημερίου Ι. Ναού Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου με θέμα: «Ο Ορθόδοξος Χριστιανός μπροστά στο κάτοπτρο της Κυριακής της Ορθοδοξίας» εις Καθεδρικό Ι. Ναό Απ. Παύλου Κορίνθου.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν και ο Δήμαρχος Κορινθίων Νίκος Σταυρέλης, ο Αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής Ευάγγελος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Παναγιώτης Λουζιώτης κ.α

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ