Κωστής Χατζηδάκης προς Αντιπολίτευση :«Εσείς μας κατηγορείτε για την κοινωνική μας πολιτική, εμείς όμως απαντάμε με έργο και οι αριθμοί «μιλούν» από μόνοι τους»!

Ο Υπουργός κατά την παλιότερη επίσκεψή του στον ΕΦΚΑ Κορίνθου

Απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση κατά την ομιλία του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης  είπε μεταξύ άλλων: «Εσείς μας κατηγορείτε για την κοινωνική μας πολιτική, εμείς όμως απαντάμε με έργο: Με την αύξηση των κοινωνικών δαπανών, με τη μείωση της ανεργίας, με πρωτοβουλίες που θα έχουν θετική αντανάκλαση στους εργαζόμενους, στους ανέργους, στα φτωχότερα στρώματα της κοινωνίας».

Παράλληλα, παρουσίασε και τους δέκα κυριότερους στόχους του Υπουργείου για το 2022, δεσμευόμενος για την επίτευξή τους.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Χατζηδάκης, οι προβλεπόμενες δαπάνες του Υπουργείου για το 2022 ανέρχονται σε 21,6 δις. ευρώ, αυξημένες κατά 10% σε σχέση με τον προϋπολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ το 2019. Η αύξηση, μάλιστα, αποτυπώνεται σε όλες τις επιμέρους πολιτικές του Υπουργείου Εργασίας, τόσο στις πολιτικές για την αγορά εργασίας, όσο και σε αυτές για τα ασφαλιστικά ταμεία, την πρόνοια, την ισότητα.

«Στις συντάξεις για παράδειγμα, θα υπάρξει αύξηση της δαπάνης κατά 316 εκατομμύρια ευρώ, κυρίως λόγω της απονομής συντάξεων που εκκρεμούν από προηγούμενα έτη. Στον ΟΠΕΚΑ θα έχουμε αύξηση των οικογενειακών επιδομάτων, των επιδομάτων ΑμεΑ, των κονδυλίων για τα σχολικά γεύματα και για τα λοιπά προγράμματα συνολικού ύψους 58 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θα υπάρξει και νέο κονδύλιο νέο κονδύλι ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για την καταβολή επιδόματος στέγασης από τον ΟΠΕΚΑ, όπως το θεσπίζει ο Κώδικας Οφειλών και παροχής δεύτερης ευκαιρίας σε δανειολήπ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ