Κώστας Σρέκας: «Προσπαθούμε να καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του ρεύματος»

«Προσπαθούμε να καλύψουμε το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης του ρεύματος» δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΙ ,αναφερόμενος στην αύξηση του ρεύματος που δεν αντέχουν τα ελληνικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις.  Στόχος είναι να απορροφήσουμε το 80% της επιβάρυνσης στο κόστος του ρεύματος, ώστε ένα μέσο νοικοκυριό να μην δει πάνω από 15 – 20% αυξήσεις μάξιμουμ, είπε ακόμη ο Υπουργός. .

Για το φυσικό αέριο σημείωσε ότι οι λογαριασμοί που θα έρθουν από εδώ και πέρα και αφορούν εκκαθαριστικούς λογαριασμούς και καταναλώσεις Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου. Για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο η έκπτωση είναι 15% και από το Δεκέμβριο θα είναι 40%.

«Υπάρχουν όλα αυτά τα κριτήρια ώστε να προστατέψουμε αυτούς που έχουν πραγματικά ανάγκη με πολύ χαμηλό εισόδημα» είπε ο Υπουργός, αναφέροντας τον αριθμό 15902. «Έχουμε δημιουργήσει έναν πενταψήφιο αριθμό έκτακτης ανάγκης στον 15902 για να καλυφθεί το κόστος της επανασύνδεσης και ένα τμήμα των οφειλών».

Η τηλεφωνική γραμμή λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Σε αυτήν μπορούν να απευθύνονται νοικοκυριά που πραγματικά αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας και να υποβάλουν αίτημα επανασύνδεσης της παροχής τους επισήμανε ο υπουργός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ