Κ. Κόλλιας στη Βουλή: “Ευέλικτο και επικαιροποιημένο νομοθέτημα το νέο νομοσχέδιο του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις”

Για τις ρυθμίσεις που επιφέρει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις μίλησε χθες ο Βουλευτής κ. Κωνσταντίνος Κόλλιας, στην Ολομέλεια της Βουλής . Ο κ. Κόλλιας, στην ομιλία του από το βήμα της Βουλής, έκανε λόγο για ένα ευέλικτο και επικαιροποιημένο νομοθέτημα, με το οποίο καταστέλλονται οι πρακτικές δυσλειτουργίες του παρελθόντος. Στη συνέχεια, όπως μας ενημερώνει το γραφείο Τύπου του Βουλευτή, ο κος Κόλλιας αναφέρθηκε επιγραμματικά στα κυριότερα σημεία του νομοσχεδίου, όπως είναι, ενδεικτικά: Ι. H μείωση του προστίμου διατήρησης αυθαίρετων κτιρίων από 20% σε 5%. ΙΙ. H τροποποίηση του ισχύοντος πλαισίου για τα πρόχειρα καταλύματα, για τα οποία η διαδικασία αδειοδότησης γίνεται απλούστερη, ρύθμιση που αποτελούσε πάγιο αίτημα των κτηνοτρόφων. ΙΙΙ. Ο προσδιορισμός των αποστάσεων των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων. ΙV. Ο εκσυγχρονισμός και η απλούστευση του νομικού πλαισίου λειτουργίας των σταβλικών εγκαταστάσεων ώστε να πληρούν τους προβλεπόμενους υγειονομικούς όρους και τις συνθήκες υγιεινής. V. Η καταστολή του γραφειοκρατικού συστήματος στη διαδικασία αδειοδότησης των σταβλικών εγκαταστάσεων. VI. Ο χρονικός περιορισμός των 60 ημερών για την εισήγηση του αρμόδιου δασαρχείου, σε περίπτωση κτηνοτροφικής εγκατάστασης που βρίσκεται σε χορτολιβαδικές και βραχώδεις εκτάσεις όπου υπάρχουν κυρωμένοι δασικοί χάρτες. VII. Η δυνατότητα των κτηνοτρόφων για καθετοποίηση της επιχείρησής τους. VIII. Η δημιουργία ενός περιβάλλοντος φιλικού για την επιχειρηματικότητα και τον υγιή ανταγωνισμό.

Τέλος, ο κ. Κόλλιας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανανέωση της θητείας του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Ανδρέα Λυκουρέντζου, ενώ, βεβαίως, τον ευχαρίστησε προσωπικά για το τεράστιο ενδιαφέρον που επιδεικνύει για τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις καλλιέργειες του Νομού Κορινθίας, επιδιώκοντας την καταβολή έγκαιρων και δίκαιων αποζημιώσεων στους πληγέντες παραγωγούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ