Μία λαμπρή εκδήλωση στην Καλαμάτα – Απονεμήθηκαν τα βραβεία στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα

Ο Ομότιμος καθηγητής της Πολιτικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Θάνος M. Βερέμης τιμήθηκε με το βραβείο Δοκιμίου Ελευθέρου Στοχασμού στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα, για το 2019, για το βιβλίο του με τίτλο “1940 – 1941, o πόλεμος των Ελλήνων”, σε εκδήλωση που έγινε την περασμένη Παρασκευή 30 Οκτωβρίου, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, στην Καλαμάτα.

Ο Περιφερειάρχης Π. Νίκας αναφέρθηκε με συγκίνηση στους αείμνηστους Π. Φωτέα και καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλο, επισημαίνοντας την εξαιρετική πνευματική, πολιτιστική και αυτοδιοικητική παρακαταθήκη του πρώτου και στο λαμπρό παράδειγμα της συνεχούς αγάπης του δεύτερου προς τον τόπο του και στους ανθρώπους του, ενώ εξήρε το συνολικό έργο του βραβευθέντα Θ. Βερέμη.

Στον καθηγητή το βραβείο -που συνίσταται σε χρηματικό έπαθλο 3.000 ευρώ- επέδωσαν ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, μέλος της επιτροπής κρίσεων, από κοινού με τα παρόντα στην εκδήλωση μέλη της εν λόγω επιτροπής Γιώργο Ανδρειωμένο καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και Σοφία Καπετανάκη επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Φιλολογίας του ίδιου ΑΕΙ.

Τα δύο υπόλοιπα μέλη της επιτροπής ήταν η ακαδημαϊκός Χρύσα Μαλτέζου, ως πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Ελεγκτικού Συνεδρίου Νίκος Μηλιώνης.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο βραβευμένος καθηγητής, ο οποίος αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο της ομοψυχίας των Ελλήνων η οποία είναι παρούσα τις στιγμές που απαιτείται, σημειώνοντας ωστόσο ότι ενυπάρχει το ίδιο διαχρονικά και ο σπόρος του διχασμού.

Προηγήθηκαν οι χρηματικές απονομές των υποτροφιών,  σε αριστούχους φοιτητές, τις οποίες έχει θεσπίσει o αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος στη μνήμη του Παναγιώτη Φωτέα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ