Ματίνα Παγώνη: « Αν δεν αλλάξει τίποτα τις επόμενες 20 μέρες, πιστεύω ότι θα πάμε σε χρήση μάσκας παντού»

Μπήκαμε ήδη σε έναν δύσκολο μήνα με τα στοιχεία και τις μετρήσεις για τον κορωνοϊό να είναι πρώτη είδηση καθημερινά. Αυτά είναι που παρακολουθούν κάθε στιγμή οι επιστήμονες και αποφασίζουν για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν από την κυβέρνηση. Αυτές τις ημέρες και μετά τις καλοκαιρινές διακοπές , τα πράγματα έχουν δυσκολέψει . Οι μετρήσεις δείχνουν συνεχή άνοδο  των κρουσμάτων, ιδίως στην Αττική και πολλές είναι οι σκέψεις που γίνονται προτάσεις με σκοπό την ανάσχεση της πανδημίας. Καθόλου εύκολα δεν είναι τα πράγματα και στα σχολεία , με τα αυστηρά (και σωστά) μέτρα προστασίας αλλά και με τις καταλήψεις.

Η πρόεδρος των νοσοκομειακών ιατρών, Ματίνα Παγώνη, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ότι πολλοί ασυμπτωματικοί μετέδωσαν τον ιό κατά την επιστροφή τους από τις διακοπές. «Οι ασυμπτωματικοί πρέπει εγκαίρως να βρίσκονται και να περιορίζονται στο σπίτι με μάσκα. Η επαφή με τους δικούς τους στο σπίτι να είναι με μάσκα και ανοιχτά παράθυρα και να μένουν μόνοι τους» είπε η Ματίνα Παγώνη και συμπλήρωσε πως πρέπει να φοράμε μάσκα και σε εξωτερικούς χώρους γιατί υπάρχει συνωστισμός. Όσο για τα μέτρα, υποστήριξε ότι αν γίνει υποχρεωτική η καθολική χρήση μάσκας , θα πρέπει να υπάρχουν και κυρώσεις.

«Με τα μέτρα που έχουν επιβληθεί θα πρέπει ο αριθμός των κρουσμάτων να πάρει μια ευθεία πορεία. Αν δεν αλλάξει τίποτα τις επόμενες 20 μέρες, πιστεύω ότι θα πάμε σε χρήση μάσκας παντού. Ήδη τα δημόσια νοσοκομεία πιέζονται πολύ και τα πράγματα θα δυσκολέψουν ακόμα με τις ιώσεις» τόνισε. Η κ. Παγώνη ξεκαθάρισε πως αυτό που έχει σημασία είναι ο αριθμός των κρουσμάτων, των θανάτων και των διασωληνωμένων.

Πρόσθεσε πως «είναι πολύ δύσκολες παράμετροι που θα τις έχουμε συνέχεια μπροστά μας. Θα γίνει μεγάλο μπέρδεμα με τις ιώσεις». Κλείνοντας η κ. Παγώνη τόνισε πως ο Covid-19 δεν αστειεύεται, ενώ για το εμβόλιο είπε : «Εκτιμώ ότι θα το έχουμε από τα μέσα της επόμενης χρονιάς».

 

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ