“Μετά από 18 μήνες που δίνουμε αυτή τη μάχη, δεν μπορεί να πει κάποιος δεν ξέρω, δεν μου είπαν, δεν γνώριζα. Δεν υπάρχουν αστερίσκοι, ούτε υπεκφυγές»

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ωρα Mega» αναφέρθηκε στα εμβόλια, τον εμβολιασμό των Υγειονομικών , για την ετοιμότητα του Ε.Σ.Υ  και άλλα θέματα . Αναφερόμενος στα εμβόλια είπε, μεταξύ άλλων:

«Τα εμβόλια είναι ασφαλή, έχουν γίνει εκατομμύρια δόσεις στον πλανήτη που το αποδεικνύουν. Είναι το μοναδικό όπλο που έχουμε στη διάθεση μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε την πανδημία.

Μιλάμε για μια πανδημία των ανεμβολίαστων. Αυτοί οι άνθρωποι είναι που κινδυνεύουν πιο πολύ απ΄ όλους. Το όφελος είναι πολύ μεγαλύτερο από το ρίσκο το οποίο παίρνει κάποιος προκειμένου να κάνει το εμβόλιο.

Τα επιστημονικά δεδομένα είναι ακράδαντα. Εδώ όμως έχουμε από τη μια την πλευρά της επιστήμης και από την άλλη την πλευρά της συνωμοσιολογίας και των fake news.

Σε καμία περίπτωση δεν μιλάμε για διαχωρισμό των πολιτών. Είναι αυτονόητο ότι οι εμβολιασμένοι θα αντιμετωπιστούν διαφορετικά από τους ανεμβολίαστους.

Το καθήκον της πολιτείας είναι να προστατέψει την δημόσια Υγεία και αυτό κάνει με τα μέτρα τα οποία παίρνει.

Ένας εμβολιασμένος έχει 13 φορές μικρότερη πιθανότητα εφόσον νοσήσει να διασωληνωθεί. Θα είχαμε δηλαδή μόνο 50 συμπολίτες στις ΜΕΘ σήμερα και όχι 350.

Το σύστημα δεν είναι στο σημείο που θα λέγαμε, στο κόκκινο δηλαδή, έχουμε αντιμετωπίσει ξανά τέτοιες καταστάσεις και είμαστε ανά πάσα στιγμή σε ετοιμότητα. Όμως η πίεση είναι πολύ μικρότερη και πολύ πιο ήπια η διαχείριση όταν έχουμε να κάνουμε με εμβολιασμένους.

Μετά από 18 μήνες που δίνουμε αυτή τη μάχη, δεν μπορεί να πει κάποιος δεν ξέρω, δεν μου είπαν, δεν γνώριζα. Δεν υπάρχουν αστερίσκοι, ούτε υπεκφυγές».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ