Με μήνυμα στο κινητό τους θα λαμβάνουν τους πόντους της παράβασή τους οι οδηγοί  με το νέο Κ.Ο.Κ. – Μάθημα και στα σχολεία

φωτο αρχείου

Σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει ο αναθεωρημένος  κώδικας οδικής κυκλοφορίας  που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τα τέλη του Σεπτέμβρη.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο ethnos.gr , μεταξύ των αλλαγών που περιλαμβάνει  είναι ότι μειώνεται στα 30 χιλιόμετρα την ώρα το όριο ταχύτητας των οχημάτων στις κατοικημένες περιοχές.

Παράλληλα σημαντικές αλλαγές προωθούνται και στο Σύστημα Ελέγχου Συμπεριφοράς Οδηγών, πιο γνωστό ως point system με τους χρεωμένους πόντους των οδηγών να φτάνουν ως μήνυμα στο κινητό τους τηλέφωνο, ενώ θα επιταχυνθεί η εισπραξιμότητα των προστίμων για τις παραβάσεις του ΚΟΚ ώστε να μπορούν να χρηματοδοτούνται δράσεις οδικής ασφάλειας.

Επιπλέον από τη νέα σχολική χρονιά που ξεκινά τον Σεπτέμβριο θα είναι υποχρεωτική η διδασκαλία του μαθήματος της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία.

Αν και η χώρα μας είχε την υψηλότερη μείωση στον αριθμό των νεκρών από τροχαία τη δεκαετία 2010 – 2020 μεταξύ των χωρών της Ευρωπαικής Ενωσης βρίσκεται ακόμα πολύ μακριά από το στόχο του μηδενισμού των θυμάτων που έχει τεθεί για το 2050.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ