Μοναδικό ριζότο μιλανέζε

Υλικά συνταγής

   2 κύβοι ζωμού λαχανικών, διαλυμένοι σε 1 λίτρο νερό

    150 γρ. κοτόπουλο στήθος

    350 γρ. ρύζι

    1 σκ. σκόρδο

    60 γρ. βούτυρο

    2 κ.σ. ξηρό κρασί Μαρσάλα

    Αλάτι

    Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

    4 κ.σ. παρμεζάνα, τριμμένη

    1 κ.γλ. μαϊντανό, ψιλοκομμένος

Εκτέλεση συνταγής

Αρχικά, κόβουμε το στήθος του κοτόπουλου σε μικρές, λεπτές λωρίδες και το ροδίζουμε σε μια κατσαρόλα, με το μισό βούτυρο και τη σκελίδα σκόρδου, την οποία θα αφαιρέσουμε στην συνέχεια.

Δυναμώνουμε ελάχιστα τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας.

Μετά προσθέτουμε το ρύζι και έπειτα από 2 λεπτά, σβήνουμε με το κρασί και την αφήνουμε να εξατμιστεί.

Προσθέτουμε σταδιακά το ζωμό λαχανικών, ανακατεύοντας τακτικά.

Έπειτα από 20 λεπτά αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Τέλος, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, το υπόλοιπο βούτυρο, την τριμμένη παρμεζάνα και το μαϊντανό και σερβίρουμε το ριζότο ύστερα από λίγα λεπτά.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Πηγή: Super syntages.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ