Γ. Στασινός- Πρόεδρος Τ.Ε.Ε: “Έμφαση στην ανθεκτικότητα με πράξεις όπως ο πρωτοβάθμιος προσεισμικός έλεγχος”

Από την  Καλαμάτα, όπου βρέθηκε σήμερα,  στο πλαίσιο του Roadshow για τα 100 χρόνια ΤΕΕ, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός, σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ αναφέρθηκε στην προσφορά του ΤΕΕ στην ανάπτυξη της χώρας καθώς και στην ασφάλεια των πολιτών, με έμφαση στην ανθεκτικότητα.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Στασινός: «Δίνουμε έμφαση στην ανθεκτικότητα, κάτι πολύ σημαντικό, κάνοντας πράξη και ξεκινώντας άμεσα, τον επόμενο μήνα, τον πρωτοβάθμιο προσεισμικό έλεγχο στο σύνολο των σχολείων, νοσοκομείων, πανεπιστημίων, πυροσβεστικών σταθμών και αστυνομικών τμημάτων της χώρας». «Η προσφορά του ΤΕΕ δεν είναι σημαντική μόνο στην ανάπτυξη της χώρας αλλά και στην ασφάλεια των πολιτών» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΕ, η συμπλήρωση των 100 χρόνων ιστορίας σηματοδοτείται από έντονη δραστηριότητα με έργα όπως «ο Ενιαίος Ψηφιακός Χάρτης, το Εθνικό Μητρώο Υποδομών, η ψηφιοποίηση όλων των αρχείων των Πολεοδομιών σε όλη τη χώρα, ο πολεοδομικός σχεδιασμός όπου θα γίνουν πάνω από 200 Προεδρικά Διατάγματα με πολεοδομικά σχέδια στο σύνολο της χώρας». Αναφορικά με τον εορτασμό των 100 ετών σημείωσε ότι πρόκειται για «100 χρόνια ιστορίας, 100 χρόνια προσφοράς στους Μηχανικούς, κυρίως όμως στους πολίτες για την ανάπτυξη της χώρας. Με τα καλά και τα άσχημα νομίζω εν τέλει με ένα θετικό πρόσημο», όπως είπε χαρακτηριστικά. 

 Για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό

 Ερωτηθείς για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό, ο Γιώργος Στασινός δήλωσε ότι «υπάρχει από το 2012», τονίζοντας ότι «δεν έχει αλλάξει τίποτα σε ό, τι αφορά το κομμάτι του ύψους έως σήμερα, νομίζω ότι είναι μεμονωμένες κάποιες αντιδράσεις από 4-5 δήμους της χώρας, υπάρχουν άλλοι 325 που δεν διαμαρτύρονται. Το λέω για να βάζουμε τα νούμερα στη σωστή τους βάση». «Θα έλεγα ότι υπάρχει κάποια αντίδραση από κάποιους δήμους που κατοικούν και πιο πλούσιοι άνθρωποι, επομένως ο καθένας ας σκεφτεί για ποιο λόγο γίνεται. Νομίζω ότι το αρμόδιο Υπουργείο, το Υπουργείο Περιβάλλοντος θα βάλει έναν κόφτη κάποια στιγμή στο κομμάτι του ύψους έτσι ώστε να μην γίνονται ούτε παρεξηγήσεις και να μην κάνει ο καθένας την ερμηνεία όπως ο ίδιος επιθυμεί» συνέχισε.

 Για την εκτός σχεδίου δόμηση, ο Γιώργος Στασινός αναγνώρισε ότι «η σημερινή κυβέρνηση έχει κάνει κάτι πολύ σημαντικό, έχει αναθέσει στο ΤΕΕ πολεοδομικό σχεδιασμό σε όλη τη χώρα, ο οποίος δεν έχει γίνει 50 χρόνια που το επιβάλλει το Σύνταγμα του 1975» και πρόσθεσε ότι «με βάση αυτά τα σχέδια πρέπει να κινηθεί». «Επομένως να κάνουμε υπομονή μέχρι τότε. Μόλις γίνουν τα πολεοδομικά σχέδια θα προβλέπουν τι θα γίνει στην εκτός σχεδίου δόμηση, επομένως μέχρι τότε αν υπάρχουν κάποιες πολύ συγκεκριμένες περιοχές, όπως συγκεκριμένα δυο-τρία νησιά που επιβάλλεται να σταματήσει η έκδοση κάποιων αδειών, πρέπει να επικεντρωθεί εκεί η κυβέρνηση και όχι στο σύνολο της χώρας» προέτρεψε.

 Σχετικά με τον αριθμό των Μηχανικών στην Ελλάδα, σχολίασε ότι «το 2015 ήμασταν πάρα πολλοί, το 2024 είμαστε πάρα πολύ λίγοι γιατί πάμε παρέα με την ανάπτυξη της χώρας. Όταν υπάρχει ανάπτυξη μπορεί να είμαστε ο ίδιος αριθμός αλλά στο τέλος είμαστε λίγοι, όταν δεν υπάρχει ανάπτυξη είμαστε πολλοί».

 Σημειώνεται ότι, το «ταξίδι» του TEE Roadshow στην Πελοπόννησο ξεκίνησε τη Δευτέρα 22 Απριλίου από την Καλαμάτα και συνεχίζεται την Τρίτη 23 Απριλίου στη Σπάρτη παρουσία και του προέδρου του ΤΕΕ Γιώργου Στασινού, την Τετάρτη 24 Απριλίου στο Ναύπλιο και το Σάββατο 27 Απριλίου στην Κόρινθο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ