Μπάμπης Ντιγκιρλάκης:”Σήμερα ο Δήμος μας λειτουργεί χωρίς πυξίδα, ταξιδεύει σε αχαρτογράφητα νερά, χωρίς καπετάνιο, χωρίς χάρτη..”

«Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΝΩΝΕΙ»

Έχουν περάσει τρία χρόνια από ξεκάθαρο μήνυμα που έδωσαν οι δημότες για ριζική αλλαγή σελίδας στο Δήμο Κορινθίων.

Δυστυχώς παρατηρούμε ότι συγκεκριμένες πρακτικές που οι σημερινοί κρατούντες κατηγορούσαν τον προηγούμενο, όσο ήταν αντιπολίτευση, όχι απλά δεν τις άλλαξαν, αλλά το πήγαν και ένα βήμα παραπάνω.

Θα μας δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να δούμε τα πάντα αναλυτικά και με παραδείγματα, σχετικά με τη συνέπεια λόγων-εξαγγελιών και έργων-πρακτικών.

Εάν κάποιος δει ψύχραιμα την εικόνα της Δημοτικής Αρχής θα διακρίνει βιλαέτια με διαφορετικές επιδιώξεις σε προσωπικό επίπεδο, συνεργαζόμενα όμως κάτω από την ίδια σημαία.

Δίνουν την εικόνα ανεξάρτητων και άσχετων μεταξύ τους ομάδων, που η καθεμία έχει τη δική της ατζέντα, αλλά με κάποιο περίεργο τρόπο απλά συμβιώνουν και δρουν κάτω από το ίδιο κεραμίδι.

Αυτό όσο περίεργο και εάν φαίνεται στην πρώτη ανάγνωση, έχει εξήγηση.

Διαχρονικά η εξουσία και η διαχείρισή της, ενώνει, ομογενοποιώντας πολλές φορές εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις και δημιουργώντας χωνευτήρια που καταπίνουν και εξωραΐζουν οτιδήποτε χαλάει την εικόνα της αρχής.

Γιατί σε τελική ανάλυση κάτω από μία τέτοια προσέγγιση, εκείνο που τελικά μετράει είναι μόνο η εικόνα. Το επικοινωνιακό τρικ, η ρετουσαρισμένη φωτογραφία και όχι η ουσία, το αποτέλεσμα.

Δεν υπάρχει στρατηγικό σχέδιο για το δήμο, εάν ρωτήσει ο πολίτης οποιονδήποτε σήμερα διαχειρίζεται θεσμικά και υπηρετεί από θέση ευθύνης, τι δήμο θέλουμε, ποιος είναι ο στόχος σας, τι πρέπει να περιμένει από τη διακυβέρνησή σας η Κορίνθια και ο Κορίνθιος, να είστε σίγουροι ότι η μεγάλη πλειοψηφία των ερωτηθέντων δε θα δώσει απάντηση και όσοι το πράξουν αμφιβάλλω εάν θα συμφωνούν έστω και σε ένα σημείο.

Σήμερα ο Δήμος μας λειτουργεί χωρίς πυξίδα, ταξιδεύει σε αχαρτογράφητα νερά, χωρίς καπετάνιο, χωρίς χάρτη, αφημένος στις ορέξεις του στρατηγού άνεμου.

Πάντως παρατηρούμε και κάποιες επικοινωνιακές επιτυχίες, μέσω μεταγραφών μέσω προσεγγίσεων πρώην και νυν που πριν από μερικά χρόνια θα φάνταζαν ως ανέκδοτο.

Ίσως ως συνταξιδιώτες να μοιράζονται πλέον και τον κοινό στόχο, της δημιουργίας μετώπου απέναντι στην Πνοή Δημιουργίας που τόσο ανάγκη έχει ο Δήμος μας.

Ευτυχώς για όλους μας, σε ένα χρόνο από τώρα, την απόφαση για την επόμενη μέρα δε θα την πάρουν τα διαδικτυακά τρολ, οι αβανταδόροι, οι όψιμοι σύμμαχοι και οι μονόλογοι σε συνεντεύξεις χωρίς ερωτήσεις ουσίας, αλλά οι πραγματικοί πρωταγωνιστές της ιστορίας οι Κορίνθιοι και οι Κορίνθιες.

Μπάμπης Ντιγκιρλάκης

Εκπρόσωπος Τύπου της Πνοής Δημιουργίας”

(αναρτημένο στο F του συνδυασμού)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ