Νίκος Σταυρέλης: «Η επίσκεψή μας σε Άσσο , Αγία Μαρίνα και Βεληνιάτικα μας δημιούργησε θλίψη και απελπισία»

Τις περιοχές του νομού που επλήγησαν από τον παγετό ( Άσσο , Αγία Μαρίνα και Βεληνιάτικα) και υπέστησαν τεράστιες ζημιές οι καλλιέργειες, επισκέφτηκε ο επικεφαλής της «Πνοής Δημιουργίας» Νίκος Σταυρέλης και σε ανάρτηση που έκανε αναφέρει πως η επίσκεψη αυτή μεταφέρει την θλίψη και την  απελπισία που ένιωσε . Όπως τονίζει: «Η αμέριστη συμπαράστασή μας στους αγρότες μας δεν αρκεί», «Ο ΕΛΓΑ και η Κυβέρνηση να δείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία για άμεση πραγματογνωμοσύνη και αποζημίωση.». Αναφέρει:  

«Η επίσκεψή μας σε Άσσο και τους οικισμούς Αγία Μαρίνα και Βεληνιάτικα μας δημιούργησε θλίψη και απελπισία, βλέποντας τις μεγάλες καταστροφές που επέφερε η παγωνιά της προηγούμενης Πέμπτης. Η αμέριστη συμπαράστασή μας στους αγρότες μας δεν αρκεί. Η απώλεια των φετινών εισοδημάτων (σε πολλές περιπτώσεις 100%) θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε όλη την αγορά της Κορίνθου. Ο ΕΛΓΑ και η Κυβέρνηση να δείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία για άμεση πραγματογνωμοσύνη και αποζημίωση. Οι τεράστιες ζημιές δεν αφορούν μόνο τα επιτραπέζια σταφύλια, τις σταφίδες, τα βερύκοκα κ.ά. προϊόντα. Αφορούν και το φυτικό κεφάλαιο, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς γεωπόνους σε πολλές περιπτώσεις δεν θα υπάρξει παραγωγή ούτε την επόμενη χρονιά.

Ευχαριστώ πολύ τους φίλους μου αγρότες και αυτοδιοικητικά στελέχη για τη ξενάγηση Γιώργο Κώστα, Χαρούλα Δημογέροντα, Χρήστο Μερκούρη, Κώστα Σαϊσανά και τον γεωπόνο Δημήτρη Βλάχο για την εμπεριστατωμένη ενημέρωση.»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ