Να μετατραπεί ο πεζόδρομος «σε έναν χώρο φιλικό προς τον καταναλωτή»,  θέλει ο Εμπορικός Σύλλογος Κιάτου – Συναντήσεις με Αστυνομία και Δήμαρχο

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μέλη του Δ.Σ του  Εμπορικού Συλλόγου  Κιάτου συναντήθηκαν , την Τετάρτη 23 Ιουνίου  με τον Διοικητή του τοπικού Αστυνομικού τμήματος . Ο Σύλλογος ενημέρωσε τα μέλη του για την  συνάντηση αυτή ,  και μέσω του F  κοινοποίησαν ορισμένα θέματα τα οποία συζήτησαν στην συνάντηση  αυτή. Εκεί αναφέρουν:

«Κατ’ αρχήν σας ενημερώνουμε, ότι για πρώτη φορά το αστυνομικό μας τμήμα έχει πλήρη επάρκεια ανθρώπινου δυναμικού, μάλιστα έχει συσταθεί και μία ειδική δύναμη της οποίας το αντικείμενο είναι η καθημερινή περιπολία στους δρόμους της πόλης μας, με σκοπό την αποκλειστική επίλυση των καθημερινών προβλημάτων μας. Ζητάνε από εμάς να αναφέρουμε οποιοδήποτε πρόβλημα αντιμετωπίζουμε και χρήζει αστυνομική επέμβαση, μάλιστα να ειδοποιούμε και τον ίδιο τον Διοικητή αν χρειαστεί.

Η δική μας συνάντηση είχε σκοπό μεταξύ άλλων και την μετατροπή του εμπορικού πεζόδρομου μας , από την παρούσα κατάσταση πεζόδρομος/ δρόμος εξυπηρέτησης ( παρκινγκ οχημάτων, διέλευση μηχανοκίνητων οχημάτων διανομής ) σε έναν φιλικό προς τον καταναλωτή πεζόδρομο όπου θα μπορεί ανενόχλητος να περπατά μαζί με τα παιδάκια του. Θέλουμε να δημιουργήσουμε έναν πεζόδρομο με δράσεις, παιχνίδια, περίπτερα με αναψυκτικά ή και ποτά , εκθέσεις εικαστικών έργων, θέλουμε να ζωντανέψει ο πεζόδρομος να γίνει φιλικός προς τους πολίτες μας ώστε να έχουν διάθεση για πρωινό ή απογευματινό περίπατο με τα παιδιά τους. Αυτό και μόνο θα τονώσει την επισκεψιμότητα που είναι και ο πρωταρχικός μας σκοπός.

Πρέπει λοιπόν αξιότιμοι φίλοι και επιχειρηματίες να προασπίσουμε τα καθημερινά συμφέροντα μας, να αποτρέπουμε την στάθμευση οχημάτων στις εισόδους και κατά μήκος του πεζόδρομου, να ζητήσουμε από τα παιδιά της διανομής να μην περνάνε από τον πεζόδρομο. Ο κοινόχρηστος χώρος των καταστημάτων μας είναι η αυλή του σπιτιού μας, τον φροντίζουμε και τον υπερασπιζόμαστε με τον ίδιο τρόπο. Θέλουμε να μπορεί ο καταναλωτής να περπατήσει με ασφάλεια έως το κατάστημα μας, να χαζέψει με την άνεση του την βιτρίνα μας. Όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε την διαφορά και να επιστρέψει ο πεζόδρομος στην κανονική – νόμιμη χρήση του.», αναφέρει μεταξύ άλλων το Δ. Σ

Ο Σύλλογος έκανε επίσης γνωστό ότι την επόμενη εβδομάδα  θα έχει συνάντηση με την Δημοτική Αρχή για τα θέματα που αφορούν την καθαριότητα και την συντήρηση του πεζόδρομου.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ