«Νταντάδες της γειτονιάς»: Τί ποσό θα λαμβάνουν οι δικαιούχοι γονείς για τη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών τους από επιμελητή/επιμελήτρια

Όσοι γονείς επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα ntantades.gov.gr .

Πως λειτουργεί 

Σύμφωνα με το Πρόγραμμα οι δικαιούχοι των οποίων οι αιτήσεις θα γίνουν δεκτές για ένταξη στο πρόγραμμα, θα λαμβάνουν το ποσό των 500 ευρώ μηνιαίως (από 250 ευρώ που είχε οριστεί αρχικά) για τη φύλαξη και φροντίδα των βρεφών τους από επιμελητή/επιμελήτρια που θα έχουν επιλέξει από το Μητρώο Επιμελητών.

Πότε θα δίνεται το ποσό

Το ποσό αυτό θα δίνεται στις περιπτώσεις που ο γονέας εργάζεται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή είναι ελεύθερος/η επαγγελματίας ή αυτοαπασχολούμενος/η.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση, άνεργες μητέρες, γονείς που εργάζονται με καθεστώς μερικής απασχόλησης ή λαμβάνουν άλλο voucher για βρεφονηπιακούς σταθμούς, θα λαμβάνουν κάθε μήνα το ποσό των 300 ευρώ (από 150 που ήταν αρχικά).

Ποιοι έχουν δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο Επιμελητών/τριών;

Δικαίωμα εγγραφής στο Μητρώο Επιμελητών/τριών έχουν τα άτομα που:

έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους,

είναι Έλληνες ή αλλοδαποί πολίτες που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν πρόσβαση στην αγορά εργασίας, και

πληρούν τις προϋποθέσεις της υπ’ αριθμ: 41866/24-04-2023 Τροποποίησης της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προς υποψήφιους/ες Επιμελητές/τριες που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Έργου ntantades.gov.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ