Ξεκίνησε από την Περιφέρεια η καταγραφή των ζημιών που προκλήθηκαν από την μεγάλη πυρκαγιά στον Σχίνο και στα Γεράνεια

Ξεκίνησε, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου,  η διαδικασία για τον απολογισμό των ζημιών που προκλήθηκαν από την μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Σχίνου, όπως άλλωστε και στα Γεράνεια . Ήδη ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας έχει έρθει σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, που  έχουν επιληφθεί του θέματος. Σκοπός είναι η όσο το δυνατόν ταχύτερη ανακούφιση των πληγέντων από την πυρκαγιά που τους κατέστρεψε τις περιουσίες τους και τους άφησε άστεγους .

Ήδη χθες  στην πυρόπληκτη περιοχή της Κορινθίας -όπως και στην επίσης πληγείσα όμορη περιοχή της Αττικής- επισκέφθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο, υπό τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα ο οποίος εξήγγειλε ότι θα υπάρξει άμεση οικονομική στήριξη των πληγέντων με 600 ευρώ για τις πρώτες ανάγκες και μέχρι 6.000 ευρώ για δαπάνες οικοσκευής.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει σειρά δαπανών από τα αρμόδια Υπουργεία σχετικά με την αντιπλημμυρική θωράκιση των πληγεισών περιοχών, τη στεγαστική συνδρομή, την οικιστική στήριξη και τις αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ