Ξεκινά τον Ιούνιο το Πρόγραμμα πρόληψης και καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και η γενική γραμματέας Δημόσιας Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη υπέγραψαν προγραμματική συμφωνία με το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για το Παιδί (UNICEF) και τον Διπλωματικό Εκπρόσωπο του Οργανισμού στην Ελλάδα Λουτσιάνο Καλεστίνι για το πρόγραμμα πρόληψης και καταπολέμησης της παιδικής παχυσαρκίας.

“Το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τη UNICEF σχεδίασε την Εθνική Δράση κατά της Παιδικής Παχυσαρκίας στην Ελλάδα. Η Εθνική Δράση θα αποτελέσει ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα, το οποίο θα υλοποιηθεί σε πολυεπίπεδη κλίμακα (Εθνικό, Περιφερειακό, Τοπικό Επίπεδο) σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους και έχει ενταχθεί στο σχεδιασμό δράσεων του προγράμματος «Σπύρος Δοξιάδης» που περιλαμβάνονται στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (Π.Δ.Ε.) του Υπουργείου Υγείας και προέρχονται από Ενωσιακούς πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Ελλάδα 2.0 με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – NextGenerationEU”, αναφέρει το Υπουργείο.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης δήλωσε: «Η αντιμετώπιση της παιδικής παχυσαρκίας είναι από τις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης μας. Η εικόνα ότι βρισκόμαστε σε υψηλές θέσεις στην ΕΕ στην παιδική παχυσαρκία δείχνει ότι πρέπει να πάρουμε άμεσα μέτρα προκειμένου τα παιδιά μας να έχουν ένα καλύτερο μέλλον με μία καλύτερη διατροφή, άθληση και έλεγχο του βάρους από μικρή ηλικία. Προς αυτή την κατεύθυνση η συνεργασία μας με την UNICEF μας δίνει δυνατότητες να αναπτύξουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα ώστε τα επόμενα χρόνια να μπορέσουμε να δούμε τα απτά αποτελέσματα της μείωσης των δεικτών της παιδικής παχυσαρκίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ