Οι Δάσκαλοι στο 4ο Δημοτικό Κορίνθου εκπαιδεύτηκαν από στέλεχος του “Δίολκου” για την ομαλή μετάβαση των παιδιών στο Γυμνάσιο, ώστε να το εφαρμόζουν οι ίδιοι στους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού

Το τελευταίο βιωματικό σεμινάριο που πραγματοποίησε ο “Δίολκος” απευθυνόταν στους Εκπαιδευτικούς Α΄θμιας εκπαίδευσης των ΣΤ΄τάξεων των Δημοτικών της Α΄ Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Κορινθίας με θέμα “Μπροστά στο Γυμνάσιο” και στόχο την εκπαίδευση των δασκάλων στο πρόγραμμα του Κέντρου Πρόληψης για την ομαλή μετάβαση των παιδιών στο Γυμνάσιο, προκειμένου να το εφαρμόζουν οι ίδιοι στους μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο 4ο Δημοτικό Κορίνθου με πρωτοβουλία της Συμβούλου Α΄μιας Εκπαίδευσης κ. Αναστασίας Γκιόκα, με συντονίστρια την Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Δίολκος κ. Δήμητρα Παπαναστασίου.

“Με τους εκπαιδευτικούς είχαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε στο παρελθόν και να σταθούμε στις μεταβάσεις, στους σταθμούς και στους μικρούς και μεγάλους αποχαιρετισμούς της ζωής μας, έτσι ώστε να μπούμε στη θέση των μαθητών που αποχωρίζονται το Δημοτικό, να μοιραστούμε σκέψεις και συναισθήματα και να διερευνήσουμε τα δυνατά μας σημεία που μας διευκολύνουν να διαχειριστούμε την αλλαγή.” αναφέρει χαρακτηριστικά το Κέντρο πρόληψης του νομού μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ