Ξεκινούν τα ειδοποιητήρια μέσω sms για την τρίτη δόση του εμβολίου

Ειδοποίηση στο κινητό τους , μέσω γραπτού μηνύματος, θα πάρουν σήμερα Δευτέρα όσοι πολίτες θα πρέπει να κάνουν και την 3η δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Συγκεκριμμένα, όπως αναφέρουν τα αθηναϊκά Μ.Μ.Ε, αφορούν τους ανοσοκατασταλμένους.  Η σχετική πλατφόρμα όπου θα μπορούν να κλείνουν τα ραντεβού για εμβολιασμό θα ανοίξει  αύριο Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου.

Όπως είχε διευκρινίσει η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, η τρίτη δόση θα παρασχεθεί κατά προτεραιότητα σε άτομα που δεν ανταποκρίθηκαν λόγω μειωμένης ανοσιακής λειτουργίας στον πρώτο εμβολιασμό, σε άτομα που τα αντισώματα έχουν μειωθεί λόγω παρέλευσης μακρού χρόνου από ηλικία εμβολιασμού. Σύμφωνα με την κ. Θεοδωρίδου, αξιολογούνται επίσης τα δεδομένα για τη συνέχιση της κατάταξης των ομάδων που θα ακολουθήσουν για την τρίτη δόση λόγω αυξημένης έκθεσης ή υποκείμενων νοσημάτων.

Επίσης, η επιτροπή έχει γνωμοδοτήσει για την τρίτη δόση σε άτομα με αυξημένο κίνδυνο λόγω νοσημάτων που δεν οικοδομούν ανοσία.
Στη συνέχεια,  σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, θα ακολουθήσουν άτομα που διαμένουν σε διαμένουν σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και άτομα άνω των 60 ετών.

Παράλληλα ο Πρωθυπουργός είπε στη Δ.Ε.Θ ότι η τρίτη δόση του εμβολίου για τον κοροναϊό θα είναι υποχρεωτική για τις επαγγελματικές κατηγορίες που ισχύει η υποχρεωτικότητα του εμβολίου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ