Ξυλόκαστρο: Σπύρος Καραβάς : Ζητάμε μία πόλη φιλικότερη σε νέους γονείς και παιδιά

Ο Σπύρος Καραβάς   , επικεφαλής του συνδυασμού «Ορίζοντες Δημιουργίας» Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης με ανάρτησή του στο FB αναφέρει  τα σχέδια του συνδυασμού του , για  πόλεις (Ξυλόκαστρο & Ευρωστίνη) πιο φιλικές στους πολίτες. Πώς; Δείτε τι αναφέρει:

“Ζητάμε μία πόλη φιλικότερη σε νέους γονείς και παιδιά.

Κάθε χωριό και γειτονιά θα έχει και μία παιδική χαρά υψηλών προδιαγραφών. Τα πεζοδρόμια και οι πεζόδρομοι θα είναι προσβάσιμοι σε καρότσια. Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε κοινόχρηστους χώρους για όλες τις ηλικίες.

Επιθυμούμε μία πιο πράσινη πόλη, χωριά με καλά συντηρημένους κοινόχρηστους χώρους, εκτεταμένες δεντροφυτεύσεις και όμορφα παρτέρια παντού.

Ένα όραμα που θέλουμε να πραγματοποιήσουμε επίσης είναι ο κλειστός ποδηλατόδρομος σύγχρονων προδιαγραφών καθώς και η επέκταση και ολοκλήρωση σχεδίων πόλεως για νέες οικοδομήσιμες εκτάσεις με οικονομικά κίνητρα και απαλλαγές τελών σε νέους γονείς.

Η οικογένεια και η ευημερία της πρέπει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή. Για αυτό το λόγο η προώθηση συγκεκριμένων πολιτικών στήριξης της οικογένειας, με προτεραιότητα τη δημιουργία δομών φροντίδας, για νήπια και παιδιά είναι υψίστης σημασίας.

Ζητάμε την επέκταση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου, από τον βρεφοκομικό σταθμό μέχρι και το λύκειο, το οποίο θα προσφέρει στους μαθητές μία ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης, σίτισης, δραστηριοτήτων και εκτέλεσης της σχολικής εργασίας.

Οι συνεχείς δράσεις ενημέρωσης και διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας για ανακύκλωση, οδική ασφάλεια, κοινωνική συνείδηση και σεβασμό στην πόλη και το περιβάλλον θα είναι από τις πρώτες προτεραιότητες μας σαν Συνδυασμός.

Θέλουμε το Ξυλόκαστρο και η Ευρωστίνη να γίνουν πιο πράσινα, πιο οικογενειακά με

Σεβασμό στον πολίτη και το Δήμο που αγαπάμε.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ